«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη

Με πολλά συγγνώμη και την υπόσχεση ότι θα εναρμονιστεί και θα συνεργαστεί πλήρως με τις Αρχές εμφανίστηκαν ο νομικός εκπρόσωπος του Τούρκου σεφ και οι συνεργάτες του 

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη
Λίγες ώρες μετά την απολογία και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει στις αρχές της Βοστώνης για το εστιατόριό του που σφραγίστηκε αφού δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Şato #saltbae #saltlife #salt

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις



Όσοι περίμεναν ότι σε αυτό θα έδινε μια προσωπική εξήγηση για το «λουκέτο» που του επέβαλαν οι αρχές της πόλης τον είδαν απλά να κόβει ένα κομμάτι κρέας υπό τους ήχους hip-hop μουσικής.

Ο διάσημος σεφ επέλεξε να μην εμφανιστεί στο αρμόδιο Συμβούλιο Αδειών της Βοστώνης για την απολογία του, επιλέγοντας αντ' αυτού να στείλει δικηγόρο και ένα team συνεργατών του.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Ο Ντένις Κουίλτι που ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει νομικά εμφανίστηκε απολογητικός, ζήτησε συγγνώμη και διαβεβαίωσε τα μέλη του Συμβουλίου αδειών ότι ο πελάτης του προσπαθούσε να τηρήσει τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε» είπε «ότι συνεργάζομαστε αρμονικά με το Συμβούλιο, την Αστυνομία και το Τμήμα Ελέγχου Υπηρεσιών Σίτισης ώστε όλα να λειτουργούν άψογα».

Συμπλήρωσε ότι επιθυμεί και ελπίζει όταν καταλαγιάσει όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από την παρουσία του διάσημου πελάτη του στην Βοστώνη η κατάσταση να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Κλείσιμο
Στην ακρόαση οι μάνατζερ του εστιατορίου είπαν ότι ο Νουσρέτ εξακολουθεί να είναι στην Βοστώνη και απολογήθηκαν για την αποτυχία τους να τηρήσουν τα ενδεδιγμένα μέτρα απόστασης αλλά και τις παραβιάσεις που αφορούσαν τις εξόδους ασφαλείας του μαγαζιού.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είδαν τον «σεφ του Instagram» να φωτογραφίζεται και να βγάζει selfies έξω από το εστιατόριο με δεκάδες άτομα που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι μάνατζερ της επιχείρησης αντέτειναν ότι όταν η αστυνομία τους ζήτησε να ελέγξουν την κατάσταση, έστειλαν υπαλλήλους να ζητήσουν από όσους δεν είχαν κάνει κράτηση να αποχωρήσουν, ενώ τόνισαν ότι είχαν βάλει και αυτοκόλλητα για την τήρηση αποστάσεων.

Τέλος ο Κουίλτι είπε ότι το εστιατόριο σχεδίαζε ήδη ένα νέο σχέδιο ασφάλειας και λειτουργίας το οποίο θα υποβληθεί στο Συμβούλιο εντός των ημερών.

Το πήρε το μήνυμα

Μένει να φανεί κατά πόσο ο διάσημος Τούρκος σεφ κατάλαβε πλέον πόσο σοβαρά παίρνουν οι Αμερικανοί το θέμα «εστίαση» την εποχή της πανδημίας.

Αυτής που δεν επιτρέπει τραπέζια χωρίς αποστάσεις, παρέες άνω των έξι ατόμων, συνωστισμός στην είσοδο και ουρές ανθρώπων να περιμένουν χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Οι ελεγκτικές αρχές της πολης σφράγισαν το εστιατόριό του το περασμένο Σάββατο, μετά από λίγες ημέρες λειτουργίας του κρεατοφαγικού εστιατορίου.

Ο Τούρκος σεφ που έγινε διάσημος περισσότερο για τον τρόπο που αλατίζει το κρέας και λιγότερο για τις μαγειρικές του ικανότητες επέλεξε την Βοστόνη ως την τρίτη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που άνοιξε εστιατόριο.

Είχαν προηγηθεί η Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι, όπου οι κριτικές ήταν αμφιλεγόμενες, σχεδόν όλες όμως εστίασαν στις εξωφρενικά ακριβές τιμές τους σε μια χώρα όπου το κρέας λατρεύεται και το ψήσιμο του είναι πολλές φορές μια ιεροτελεστία.

Η κρυάδα της Βοστώνης ήρθε μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι στην Μύκονο όπου το «Nusret» άνοιξε για δεύτερη σεζόν, αλλά λόγω του κορωνοϊού η κατάσταση ήταν μάλλον υποτονική.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Το μαγαζί «μαζεύτηκε» και σε καμία περίπτωση, ειδικά μετά τα μέτρα για την πανδημία, δεν «δίπλωνε» τα τραπέζια του, όταν πέρυσι η αναμονή για μια παρέα, μπορεί να κράταγε ακόμη και μία ώρα.

Διαθέτοντας δώδεκα εστιατόρια σε Τουρκία, Αραβικά Εμιράτα, Ελλάδα και ΗΠΑ, ο Νουσρέτ έγινε διάσημος ή, όπως υποστηρίζουν πολλοί, ένας «σεφ του instagram», λόγω του τρόπου που αλατίζει το κρέας.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Μόνο που για να το κάνει αυτό σε μια παρέα, ο λογαριασμός θα πρέπει να είναι άνω των 3.000 ευρώ ή δολαρίων ώστε οι τυχεροί πελάτες να τον θαυμάσουν σε απόσταση αναπνοής.

Κάπως έτσι τον θαύμασαν και οι μοσχίδες σε μια φάρμα του, οι οποίες τον είχαν απέναντί τους υπό τους ήχους κλασικής μουσικής λίγες ώρες πριν οδηγηθούν στο σφαγείο, με τον Γκιοκσέ να κρατάει μπαγκέτα και να διευθύνει.

Το συγκεκριμένο βίντεο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο Instagram ακόμη και απο φανατικούς κρεατοφάγους που δήλωσαν ότι με αυτό που βλέπουν δεν πατήσουν ποτέ ξανά το πόδι τους σε εστιατόριό του.

«Salt Bae»: Η απολογία του Νουσρέτ μετά το «λουκέτο» στο μαγαζί του στη Βοστώνη


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος 25χρονος στο Ασκληπιείο - Πώς βρέθηκε στη ΜΕΘ έπειτα από δύο αρνητικά τεστ

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στο protothema.gr: Σηκώνομαι 4:30, στις 5:30 βάζω τις τυρόπιτες να ψηθούν

Αυθαίρετα: «Φράκαρε» το σύστημα - «Παράθυρο» για ρύθμιση και μετά την 1η Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης