Η Μέρκελ ανακοινώνει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μίνι γιορτές και όχι αλκοόλ

Η Μέρκελ ανακοινώνει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Μίνι γιορτές και όχι αλκοόλ

Η κυβέρνηση της Μέρκελ επιδιώκει αυστηρότερους περιορισμούς για τα πάρτι για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. 2.089 νέα κρούσματα και 11 θάνατοι ο τελευταίος απολογισμός του Ρόμπερτ Κοχ

merkel12
Αυστηρά μέτρα ανακοινώνει εντός της ημέρας η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που καταγράφεται έκρηξη κρουσμάτων της νόσου Covid- 19 σε Βερολίνο όπως και σε πολλές περιοχές στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η χθεσινή ανακοίνωση των αρχών της πόλης Μπίλεφελντ ότι, ύστερα από μία οικογενειακή γιορτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα πάνω από 1.500 άτομα, εκ των οποίων 950 μαθητές, έχει προκαλέσει εντονότατη ανησυχία στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Χθες, η Μέρκελ είχε εκφράσει φόβους ότι εάν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, τότε η Γερμανία θα έχει τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων όσο η Γαλλία μέχρι τα Χριστούγεννα. Η Καγκελάριος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη για το τι συμβαίνει στο Βερολίνο.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τοπικές εστίες αποτελεσματικά αλλιώς τα Χριστούγεννα θα δούμε αριθμούς κρουσμάτων όσο και αυτούς στη Γαλλία», δήλωσε χθες η Μέρκελ, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

«Τα στοιχεία για τα κρούσματα στην Ευρώπη είναι ανησυχητικά», υπογράμμισε η Μέρκελ. Πρέπει να θέσουμε προτεραιότητες: να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία όπως και τα σχολεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς».

Σήμερα η Γερμανία Καγκελάριος θα ανακοινώσει νέα μέτρα που θα έχουν άμεση ισχύ βάζοντας όριο στα άτομα που θα συμμετέχουν σε οικογενειακές γιορτές και ιδιωτικές συναθροίσεις.

Δεν θα επιτρέπονται πάνω από 25 άτομα σε οικογενειακές γιορτές και ιδιωτικές συναθροίσεις ενώ θα απαγορεύεται το αλκοόλ, όπως αναφέρουν πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ.

Το περιοδικό «Focus» επικαλούμενο πηγές του, υποστηρίζει ότι, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει η Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων, θα αποφασίσει εάν θα ληφθούν ενιαίες αποφάσεις σε ότι αφορά την αυστηροποίηση των μέτρων προκειμένου να μπει «φρένο» στην εξάπλωση της νόσου Cοvid- 19.

Ωστόσο, οι προτάσεις των πρωθυπουργών των τοπικών κρατιδίων είναι πολύ διαφορετικές.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ρεκόρ Γκίνες: Έπιασε 64χλμ την ώρα με κάδο απορριμμάτων! (βίντεο)

ΗΠΑ: Πέρασαν χειροπέδες στον πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (βίντεο)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπάθησε να αποθαρρύνει εκατομμύρια Αφροαμερικανούς να μη ψηφίσουν στις εκλογές του 2016
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης