Λευκός Οίκος: «Παραιτήσου από τις εκλογές» ζητούσε από τον Τραμπ η γυναίκα που έστειλε το δηλητήριο

Λευκός Οίκος: «Παραιτήσου από τις εκλογές» ζητούσε από τον Τραμπ η γυναίκα που έστειλε το δηλητήριο

Τι έγραφε σε επιστολή της προς τον Αμερικανό πρόεδρο, η Καναδή που ταχυδρόμησε στον Λευκό Οίκο φάκελο με τοξική ουσία την προηγούμενη εβδομάδα

wjite_trump
Μια Καναδή, η οποία κατηγορείται ότι έστειλε έναν φάκελο με δηλητήριο στον Λευκό Οίκο, είχε συμπεριλάβει σε αυτόν και μια απειλητική επιστολή με την οποία ζητούσε από τον Ντόναλντ Τραμπ να «παραιτηθεί και να ανακαλέσει την αίτησή του για τις εκλογές του Νοεμβρίου», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη.

Η Πασκάλ Φεριέ από το Κεμπέκ, συνελήφθη την Κυριακή στα σύνορα Νέας Υόρκης - Καναδά και έκανε την Τρίτη την πρώτη της εμφάνιση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «απειλές κατά του Προέδρου Τραμπ».

Ο φάκελος που περιείχε την τοξική ουσία ρικίνη και την απειλητική επιστολή, εστάλη στον Λευκό Οίκο, αλλά σταμάτησε σε εγκατάσταση διαλογής αλληλογραφίας την Παρασκευή. Το πακέτο, με επισήμανση από τον Καναδά, περιελάμβανε μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ο Τραμπ ως «ο άσχημος κλόουν - τύραννος» και τον έδινε εντολή να «παραιτηθεί και να ανακαλέσει την αίτησή του για τις προσεχείς εκλογές», σύμφωνα με τοποθέτηση του FBI στον φάκελο της υπόθεσης.

«Έφτιαξα ένα 'ειδικό δώρο' για να σε βοηθήσω να λάβεις μια απόφαση. Αυτό το δώρο βρίσκεται σε αυτό το γράμμα», ανέφερε η Καναδή και συνέχιζε: «Αν δεν λειτουργήσει, θα βρω καλύτερη συνταγή με ένα άλλο δηλητήριο, ή θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το όπλο μου όταν θα μπορέσω να έρθω».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, το FBI ανακάλυψε ότι έξι επιπλέον παρόμοιες επιστολές φαίνεται να έχουν ληφθεί από παραλήπτες στο Τέξας τον Σεπτέμβριο και είχαν επίσης γραμματόσημα που να δείχνουν ότι είχαν σταλεί από τον Καναδά, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου.

Αυτές οι επιστολές «περιείχαν παρόμοια γλώσσα» με την επιστολή που εστάλη στον Τραμπ και τα άτομα που τα έλαβαν, είχαν σύνδεση με εγκαταστάσεις στις οποίες η Φεριέ είχε φυλακιστεί το 2019. Οι ερευνητές αντιστοίχισαν, επίσης, τα δακτυλικά αποτυπώματα της Φεριέ σε τέσσερα από αυτά τα γράμματα.

Σε δημοσιεύσεις στο Facebook και στο Twitter τον Σεπτέμβριο, η Φεριέ χρησιμοποιούσε επίσης το hashtag "#killTrump" και αρεσκόταν σε παρόμοια διατύπωση όπως έκανε στην επιστολή, αποκαλώντας τον «Άσχημο κλόουν - τύραννο», σύμφωνα με το έγγραφο του FBI.

Σημειώνεται πως η Φεριέ είχε κρατηθεί στη φυλακή της κομητείας Χιντάλγκο τον Μάρτιο του 2019 με κατηγορίες για παράνομη μεταφορά όπλου και παραβίαση κυβερνητικών αρχείων.

Ειδήσεις σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης