Ιράν: Επαναλήφθηκε η δίκη δύο Αμερικανών πεζοπόρων

Ιράν: Επαναλήφθηκε η δίκη δύο Αμερικανών πεζοπόρων

Η δίκη δύο πεζοπόρων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία από τις αρχές του Ιράν, άρχισε ξανά χθες Κυριακή, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

Ιράν: Επαναλήφθηκε η δίκη δύο Αμερικανών πεζοπόρων
Η δίκη δύο πεζοπόρων από τις ΗΠΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία από τις αρχές του Ιράν, άρχισε ξανά χθες Κυριακή, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

Ο Σέιν Μπάουερ και ο Τζος Φάταλ είχαν συλληφθεί μαζί με μια τρίτη Αμερικανίδα, τη Σάρα Σάουρντ, τον Ιούλιο του 2009, όταν φέρονται να είχαν περάσει τα σύνορα-που δεν είναι οροθετημένα- με το Ιράν, ενώ έκαναν πεζοπορία στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Τη συνεδρίαση του Επαναστατικού Ισλαμικού Δικαστηρίου στην Τεχεράνη δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι.

Ο Ελβετός πρεσβευτής στην Τεχεράνη, ο οποίος εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν, δεν μπόρεσε επίσης να παρακολουθήσει τη διαδικασία, καθώς δεν του επιτράπηκε η είσοδος.

Ορισμένες φωτογραφίες από τη συνεδρίαση μεταδόθηκαν από το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Press TV, πάντως κανένα από τα κρατικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο τι προέκυψε από τη συνεδρίαση αυτή.
Κλείσιμο

Το Press TV ανέφερε απλώς στον ιστότοπό του στο Διαδίκτυο ότι δεν ορίστηκε ημερομηνία για την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι διημείφθη στη δικαστική αίθουσα την Κυριακή.

Η Σάουρντ είχε απελευθερωθεί το Σεπτέμβριο λόγω ασθενείας- κατέβαλε εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων κι επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Εκλήθη να επιστρέψει στο Ιράν όταν ήταν προγραμματισμένη η δίκη αρχικά, το Νοέμβριο, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης