Κορωνοϊός: Οι ενήλικοι ασυμπτωματικοί φορείς μεταδίδουν τον ιό δέκα φορές περισσότερο από τα παιδιά

Κορωνοϊός: Οι ενήλικοι ασυμπτωματικοί φορείς μεταδίδουν τον ιό δέκα φορές περισσότερο από τα παιδιά

Σύμφωνα με ιταλική έρευνα

paidia
Οι ενήλικες έχουν σχεδόν δεκαπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τα παιδιά να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού και εξάπλωσης της νόσου Covid-19, σύμφωνα με Ιταλούς επιστήμονες. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα παιδιά πιθανότατα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην ασυμπτωματική εξάπλωση της Covid-19.

Μόνο το 1,2% των παιδιών χωρίς καθόλου συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 όταν εισήχθησαν σε νοσοκομείο στο Μιλάνο για άλλη αιτία, έναντι ποσοστού ασυμπτωματικών 9,2% μεταξύ των ενηλίκων.

«Τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι τα παιδιά είναι συχνότερα ασυμπτωματικά σε σχέση με τους μεγάλους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, παιδίατρος δρ Κάρλο Αγκοστόνι του Πανεπιστημίου του Μιλάνου και πρόσθεσε πως τα ευρήματα «επιτρέπουν στις ιταλικές αρχές να ξεκινήσουν το νέο σχολικό έτος με λιγότερο απαισιόδοξη διάθεση», όσον αφορά τους πιθανούς κινδύνους εξάπλωσης της επιδημίας στα σχολεία.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «JAMA Pediatrics», βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων 83 παιδιών ηλικίας ενός έως 11 ετών και 131 ενηλίκων 57 έως 84 ετών, που έκαναν προληπτικό τεστ για κορωνοϊό κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο Fondazione Ca'Granda του Μιλάνου.

Η ιταλική μελέτη αναφέρει ότι έως το 80% των ενηλίκων με Covid-19 μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν κατά Τραμπ: Είναι πυρομανής του κλίματος - Στο τέλος θα... δροσίσει, λέει για τις πυρκαγιές ο Αμερικανός πρόεδρος!

Βίντεο: Ποδοσφαιριστής του Αμβούργου πλακώθηκε με οπαδό στο ξύλο την ημέρα της επιστροφής των φιλάθλων στις εξέδρες

«Φαντάσματα»: Η ταινία-«κόλαφος» για την Τουρκία του Ερντογάν που βραβεύτηκε στη Μόστρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης