Πέντε κυκλώνες τρομάζουν τις ΗΠΑ - Η Σάλι φτάνει ανέμους 150 χλμ/ώρα

Πέντε κυκλώνες τρομάζουν τις ΗΠΑ - Η Σάλι φτάνει ανέμους 150 χλμ/ώρα

Live η πορεία του κυκλώνα - Ανάλογο φαινόμενο είχε παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 1971 - Εκτός του Σάλι, αυτή τη στιγμή καταγράφονται ο Paulette, ο Rene, ο Teddy και ο Vicky

sally_main
Ένα μοναδικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού, καθώς πέντε μεγάλοι κυκλώνες καλύπτουν την απόσταση από τις αμερικανικές ακτές, έως τις ακτές της Αφρικής. Πρόκειται για νέο ρεκόρ, καθώς κάτι ανάλογο, αλλά σε μικρότερη ένταση, είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 1971. Και ενώ οι τέσσερις από τους κυκλώνες ξεσπούν σε θαλάσσια περιοχή, ο πρώτος στη σειρά, ονόματι Σάλι, βρίσκεται προ των αμερικανικών ακτών, τις οποίες αναμένεται να πλήξει με ανέμους 150 χλμ/ώρα.

Το φαινόμενο, ωστόσο, με τους πέντε κυκλώνες στον Ατλαντικό είναι εκπληκτικό και έχει προκαλέσει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα. Εκτός του Σάλι, αυτή τη στιγμή καταγράφονται ο Paulette, ο Rene, ο Teddy και ο Vicky, φαινόμενα εξαιρετικά έντονα, τα οποία κατευθύνονται προς τις αμερικανικές ακτές, γνωρίζοντας πως όσο διάστημα βρίσκονται πάνω από τη θάλασσα, ενισχύονται. 

sally2


Hurricane Sally forms: track, models and latest forecast Monday at 11 am


Κλείσιμο
sally1


Ο Σάλι αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 2 και αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπως αναφέρεται και στο τελευταίο δελτίο του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κυκλώνας θα εισέλθει στις ακτές του Κόλπου του Μεξικού ενισχυμένος σε κατηγορία 3, πριν αρχίσει να εξασθενεί κατά την πορεία του προς την ενδοχώρα. 

Δείτε live από την πορεία του κυκλώνα Σάλι: 

Live: Tracking Hurricane Sally As It Approaches Gulf Coast | NBC News


Ο Κυκλώνας Σάλι ενδέχεται να προκαλέσει θανατηφόρες ανόδους της στάθμης των υδάτων από τη Λουιζιάνα έως την Αλαμπάμα. Η Νέα Ορλεάνη, που ισοπεδώθηκε πριν από 15 χρόνια από τον κυκλώνα Κατρίνα, βρίσκεται μεταξύ των περιοχών που κινδυνεύουν.

«Η κακοκαιρία δεν είναι κάτι που πρέπει κανείς να παίρνει ελαφρά», προειδοποίησε η Κέι Άιβι, η κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, αφού κήρυξε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της, που συνορεύει με τη Φλόριντα.

«Παρακαλάμε η Σάλι να μην προκαλέσει ζημιές, όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι», επέμεινε, καλώντας τους κατοίκους της πολιτείας της να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.


Ειδήσεις σήμερα

Τι πραγματικά συνέβη με τις μάσκες στα σχολεία

Πλανήτης Αφροδίτη: Πιθανά σημάδια εξωγήινης ζωής

Meteo: Πολύ μικρή η πιθανότητα για «Medicane» στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης