Κολομβία: Πέντε νεκροί στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τον θάνατο άνδρα κατά τη σύλληψή του

Κολομβία: Πέντε νεκροί στις ταραχές που ξέσπασαν μετά τον θάνατο άνδρα κατά τη σύλληψή του

Αστυνομικοί χτύπησαν άνδρα με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης tazer την ώρα που ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος

23120022
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Τετάρτη, στην Μπογκοτά στη διάρκεια βίαιων ταραχών που ξέσπασαν στην Κολομβία μετά τον θάνατο ενός άνδρα κατά τη βίαιη σύλληψή του από αστυνομικούς, το βίντεο της οποίας αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Μια αμοιβή προσφέρθηκε από τον κολομβιανό υπουργό Άμυνας Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο για πληροφορίες που θα επέτρεπαν «τη σύλληψη των δραστών των φόνων πέντε ανθρώπων στη διάρκεια αυτής της βίαιης ημέρας» στην κολομβιανή πρωτεύουσα και τη γειτονική τοποθεσία Σοάσα.

Βίαιες ταραχές ξέσπασαν χθες, Τετάρτη, στη Μπογοτά και σε άλλες περιοχές της Κολομβίας μετά τον θάνατο ενός άνδρα, τον οποίο αστυνομικοί χτύπησαν με όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης tazer την ώρα που ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος.

Η σκηνή της σύλληψης, βίντεο από την οποία αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει έναν άνδρα στο έδαφος και αυτόπτες μάρτυρες να παρακαλούν τους αστυνομικούς να σταματήσουν να τον χτυπούν με το τέιζερ.

Κλείσιμο
Στο βίντεο, που διαρκεί σχεδόν δύο λεπτά, εμφανίζονται δύο αστυνομικοί σε μοτοσυκλέτες που φορούν κράνη να ακινητοποιούν στο έδαφος τον 46χρονο δικηγόρο Χαβιέρ Ορντόνιες και στη συνέχεια να τον χτυπούν με τέιζερ.

“Σας παρακαλώ, σταματήστε”, ακούγεται να επαναλαμβάνει ο άνδρας που βρίσκεται στο έδαφος. Μάρτυρες του περιστατικού επίσης παρακαλούν τους αστυνομικούς να σταματήσουν, “σας τραβάμε βίντεο”, έλεγαν.

Σύμφωνα με τον διοικητή της αστυνομίας της Μπογοτά, τον συνταγματάρχη Νέκτον Μπόρχα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο έπειτα από κλήση για διατάραξη της τάξης από “μεθυσμένους”, ενώ πρόσθεσε ότι ο Ορντόνιες προσπάθησε “να χτυπήσει τους αστυνομικούς” προτού αυτοί τον ακινητοποιήσουν.

Ο συνταγματάρχης επισήμανε ότι το θύμα “ακινητοποιήθηκε με χρήση μη φονικού όπλου” προτού μεταφερθεί στο αστυνομικό τμήμα, όπου παρουσίασε “επιπλοκές στην υγεία του”.

Αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο ο Ορντόνιες, πατέρας δύο παιδιών, πέθανε.

Η δήμαρχος της Μπογοτά Κλαούντια Λόπες εκτίμησε ότι πρόκειται για ένα περιστατικό “κατάχρησης βίας από την αστυνομία”. Σε ανάρτησή της στο Twitter ζήτησε “να τιμωρηθούν παραδειγματικά” οι αστυνομικοί και να υπάρξει “βαθιά και σοβαρή μεταρρύθμιση στην αστυνομία”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο δήλωσε ότι “ήδη έχει ξεκινήσει πειθαρχική και ποινική έρευνα εναντίον των δύο αστυνομικών”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονιστικές φωτογραφίες: Η ηρωίδα που έδωσε μάχη με τις φλόγες στην Ανάβυσσο

Φωτιά στο Νέο Βουτζά -Φόβος για αναζωπυρώσεις σε Κερατέα και Λαυρεωτική

Πώς συνέβη το τραγικό τροχαίο που κόστισε τη ζωή στον 33χρονο φρουρό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης