Χαμός με την υποψηφιότητα του Κάνιε Γουέστ: «Μπλοκάρουν» σε δύο πολιτείες τον ράπερ από τα ψηφοδέλτια

Χαμός με την υποψηφιότητα του Κάνιε Γουέστ: «Μπλοκάρουν» σε δύο πολιτείες τον ράπερ από τα ψηφοδέλτια

Δικαστές σε Αριζόνα και Βιρτζίνια υποστήριξαν ότι ο Γουεστ πρέπει να αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια λόγω «αμαύρωσης» του θεσμού των εκλογών και της Δημοκρατίας

kanye-kim43
Τα σενάρια πολλά, οι αντιδράσεις ακόμη περισσότερες και οι προβληματισμοί δεν μπορούν, επίσης, να περάσουν απαρατήρητοι σε μια αναμέτρηση που αναδεικνύεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να έρχεται αντιμέτωπος με σφοδρό κύμα επικρίσεων για τη διαχείριση της πανδημίας και τη ρατσιστική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών, οι φήμες που συνοδεύουν την υποψηφιότητα του Κάνιε Γουέστ δεν σταματούν να απασχολούν το προσκήνιο. Σε... μπελάδες έχει μπει ο τραγουδιστής.

Μετά την οργισμένη αντίδρασή του, με τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι τον πληρώνουν Ρεπουμπλικανοί, δικαστές σε Αριζόνα και Βιρτζίνια έδωσαν εντολή ώστε το όνομα του ράπερ και συζύγου της Κιμ Καρντάσιαν να μην εμφανιστεί στα ψηφοδέλτια των προεδρικών εκλογών στις συγκεκριμένες πολιτείες καθώς «αμαυρώνει» τον θεσμό της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, πλήθος δικηγόρων διατείνεται ότι το όνομα του Γουεστ στα ψηφοδέλτια θα δημιουργούσε σύγχυση στους ψηφοφόρους

Με απόφασή του ο δικαστής Σκοτ Μακκόι αναφέρει ότι ψηφοφόρος της Αριζόνα αμφισβήτησε την υποψηφιότητα του Κάνιε Γουέστ χαρακτηρίζοντάς την επικίνδυνη για τον θεσμό των εκλογών.

Πάντως, 24 ώρες προτού ληφθεί η δικαστική απόφαση, συγκεντρώθηκαν 58.000 υπογραφές, ενώ χρειάζονταν 39.000, για να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο της Αριζόνα ο Γουέστ.

Σύμφωνα με το Associated Press, πάνω από 120 άνθρωποι εγγράφηκαν στην Αριζόνα, ως πληρωμένοι συλλέκτες υπογραφών για τον τραγουδιστή.

Κλείσιμο
Το όνομα του τραγουδιστή, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 4 Ιουλίου, θα εμφανιστεί στα ψηφοδέλτια των πολιτειών Αρκάνσας, Αϊντάχο, Άϊοβα, Τενεσί και Γιούτα.

Ωστόσο σε διάφορες πολιτείες ανάμεσα στις οποίες το Οχάιο, η Βιρτζίνια και το Ουισκόνσιν, υποστηρίζεται ότι Γουέστ  δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στα ψηφοδέλτια. Στη Βιρτζίνια, δε, δικαστής εξέδωσε εντολή ώστε να αποκλειστεί το όνομα του ράπερ. 

Με ένα μήνυμα στο λογαριασμό του στο Twitter o ράπερ Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε ο Γουέστ χρησιμοποιώντας το hashtag #2020VISION.

Ο Γουέστ ήταν ένας από τους λίγους διάσημους καλλιτέχνες που στήριξε ανοικτά τον Ντόναλντ Τραμπ και είχε επισκεφθεί τον τον Λευκό Οίκο, ενώ είχε κάνει εμφανίσεις φορώντας καπέλο το με το σύνθημα «Make America Great Again». Ωστόσο το 2018 ανακοίνωσε ότι αποστασιοποιείται από τα πολιτικά πράγματα.

Ειδήσεις σήμερα

Στόλτεμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας, μόνο συζητήσεις

Επίθεση σε 17χρονο στο Γαλάτσι: Η συμμορία είχε χτυπήσει και 16χρονο στα Πατήσια

Φωτιά στη Κεφαλονιά - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης