ΕΕ κατά Ουγγαρίας: Ανοίξτε αμέσως τα σύνορα

ΕΕ κατά Ουγγαρίας: Ανοίξτε αμέσως τα σύνορα

Οι Βρυξέλλες κατηγορούν την Ουγγαρία για διακρίσεις μετά το κλείσιμο των συνόρων στο πλαίσιο της αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό - Ουρές χθες στα σύνορα με την Αυστρία

hungary_oures
Η Ουγγαρία και η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν μπήκαν και πάλι στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση για περιορισμούς στα σύνορα και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα της Αυστρίας. 

Οι Βρυξέλλες απαιτούν την άμεση ανάκληση των μέτρων, που αποκλείουν τους ξένους πολίτες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σύνορα έκλεισαν το βράδυ της Δευτέρας. Εξαιρούνται μόνον οι Ούγγροι που επιστρέφουν από το εξωτερικό, που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, εκτός αν κάνουν δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού. Επίσης, από τα μέτρα εξαιρούνται οι επισκέπτες από Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία.

Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνιστούν διάκριση και δεν συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις αρχές των νόμων της ΕΕ. Η παρέμβαση έγινε μετά τις ουρές που σχηματίστηκαν χθες στα σύνορα με την Αυστρία.

Αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλεσε την Ουγγαρία αλλά και τις άλλες χώρες της Ένωσης να συντονιστούν για τα ζητήματα των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ πολιτών της ΕΕ, όταν μιλάμε για ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος πρέπει να τους ακολουθεί», ανέφερε.

Κλείσιμο
Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία είδε τα κρούσματά της να αυξάνονται κατά 806, έναντι 239 μία εβδομάδα πριν. Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Ορμπάν αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διακυβέρνησής του, καθώς η οικονομία εμφάνισε ρυθμό μείωσης 13,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 207 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Πέντε θάνατοι

Η Sanofi σταματά τις δοκιμές φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Με τέσσερα όπλα «γάζωσαν» το αυτοκίνητο των θυμάτων

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης