Φρίκη στο Έσεξ: Παραδέχτηκε την ενοχή του 40χρονος μεταφορέας από τη Βόρεια Ιρλανδία

Φρίκη στο Έσεξ: Παραδέχτηκε την ενοχή του 40χρονος μεταφορέας από τη Βόρεια Ιρλανδία

Η υπόθεση με τους 39 νεκρούς Βιετναμέζους μετανάστες σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ, είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη τον περσινό Οκτώβριο - Ομολόγησε την ενοχή του ο 40χρονος Ρόναν Χιούζ

esex_ar
Ένας επαγγελματίας μεταφορέας παραδέχτηκε, τελικά την ενοχή του για τον θάνατο Βιετναμέζων μεταναστών που εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια υπόθεση που είχε συκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο 40χρονος Ρόναν Χιούζ από την κομητεία Άρμαγκ της Βόρειας Ιρλανδίας, κατέθεσε, παραδεχόμενος την ανοχή του, στο Εγκληματολογικό Δικαστήριο Ολντ Μπέιλι της Βρετανίας.

Ο Χιούζ κατηγορήθηκε αφότου βρέθηκαν τα πτώματα 39 Βιετναμέζων (31 ανδρών και και οκτώ γυναικών) μεταναστών (μεταξύ τους και 10 έφηβοι, δυο εκ των οποίων ήταν 15χρονα αγόρια), μέσα στο φορτηγό, σε μια βιομηχανική περιοχή του Έσεξ, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου του 2019.

xiouz_esex


Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο έγκλήμα, επιτρέποντας στα φορτηγά και στους οδηγούς που απασχολούσε, να χρησιμοποιηθούν στην εμπορία ανθρώπων.

Κλείσιμο
Ο Χιουζ, που ήταν μέλος ενός διεθνούς κυκλώματος, το οποίο βοηθούσε πολίτες εκτός ΕΕ να εισέλθουν στη Βρετανία, παραδέχτηκε επίσης την εμπλοκή του στην παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές εξετάσεις που ακολούθησαν, βασικές αιτίες θανάτου των 39 μεταναστών, ήταν η ασφυξία και η υπερθερμία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συναγερμός σε σχολείο στο Βερολίνο - Κλειδωμένοι μέσα οι μαθητές

OAEΔ: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Μέρκελ: Η πανδημία του κορωνοϊού θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης