Κορωνοϊός - Ισραήλ: Τρίτο στέλεχος της κυβέρνησης με Covid 19 - 15 θάνατοι και 730 κρούσματα την Κυριακή

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Τρίτο στέλεχος της κυβέρνησης με Covid 19 - 15 θάνατοι και 730 κρούσματα την Κυριακή

Η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Πνίνα Ταμάνο Σάτα μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό

covid_sata
Η Ισραηλινή υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Πνίνα Ταμάνο-Σάτα διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, χθες Κυριακή.

Με βάση τα στοιχεία «της προκαταρκτικής έρευνας» που διενεργείται, «η υπουργός είχε πάει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για τελευταία φορά. Η Βουλή θα συνεχίσει την επιδημιολογική έρευνα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μετά το πέρας της έρευνας αυτής το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποφασίσει ποια στελέχη της κυβέρνησης και της Κνέσετ θα πρέπει να τεθούν υπό περιορισμό κατ’ οίκον, σε καραντίνα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Ταμάνο-Σάτα, η πρώτη πολιτικός αιθιοπικής καταγωγής που εξελέγη στην Κνέσετ, έγινε το τρίτο μέλος της κυβέρνησης υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης χθες, έγινε γνωστό ότι ο Ουάλιντ Τάχα, μέλος της Κνέσετ εκλεγμένο με την αραβοϊσραηλινή Κοινή Λίστα, έχει και αυτός μολυνθεί.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 15 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ως αυτό το στάδιο στη χώρα ανέρχεται σε 834 νεκρούς επί συνόλου 102.663 μολύνσεων.

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 868 ασθενείς, οι 398 σε σοβαρή κατάσταση. Άλλοι 863 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο να φθάνει τους 79.514.

Κλείσιμο
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 22.315, κατά το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Το lockdown στη Μελβούρνη αποδίδει - Σημάδια υποχώρησης της πανδημίας

Κορωνοϊός - Κίνα: 16 εισαγόμενα κρούσματα και 27 ασυμπτωματικοί το τελευταίο 24ωρο

Τσιτσιπάς - Άντερσον 2-0: Με κεκτημένη ταχύτητα στον 3ο γύρο στη Νέα Υόρκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης