Κορωνοϊός: Τα περισσότερα νέα κρούσματα από τον Μάρτιο στη Νότια Κορέα

Κορωνοϊός: Τα περισσότερα νέα κρούσματα από τον Μάρτιο στη Νότια Κορέα

Τα Κορεατικά CDC επιβεβαιώνουν πάνω από 300 κρούσματα τα τελευταία τρία συναπτά εικοσιτετράωρα και τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων επί μία εβδομάδα και πλέον

koronoios_south_korea_ap
Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 397 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό από τις αρχές Μαρτίου, καθώς οι εστίες συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται με την αρχική να εντοπίζεται σε εκκλησία στη Σεούλ και συγκεντρώσεις στις οποίες πήρε μέρος το πολιτικά συντηρητικό ποίμνιό της.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) επιβεβαιώνουν πάνω από 300 κρούσματα τα τελευταία τρία συναπτά εικοσιτετράωρα και τριψήφιο αριθμό νέων μολύνσεων επί μία εβδομάδα και πλέον. Ενημέρωσαν ότι το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχεται ως εδώ σε 17.399. Δεν κατέγραψαν ωστόσο νέο θάνατο εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να παραμένει ως αυτό το στάδιο στους 309 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται σε 1,78%.

Από σήμερα, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα κοινωνικής απόστασης, απαγορεύει τη λειτουργίες εκκλησιών με φυσική παρουσία πιστών, κλείνει νυχτερινά κλαμπ, καφετέριες και άλλα καταστήματα πέραν της Σεούλ.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι ενδέχεται να επιβληθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, με κλείσιμο των σχολείων και ολόκληρων τομέων οικονομικής δραστηριότητας, εάν η εξάπλωση δεν αποκλιμακωθεί σύντομα.

Μόνο «εισαγόμενα» τα νέα κρούσματα στην Κίνα

Κλείσιμο
Κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 οφειλόμενο σε εντόπια μετάδοση δεν εντοπίστηκε χθες Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Εντοπίστηκαν ωστόσο 12 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό στην χώρα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν από το εξωτερικό, πρόσθεσε το υπουργείο στο ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση. Το υπουργείο χρησιμοποιεί τον όρο «εισαγόμενα» για τα κρούσματα αυτά.

Δεν διαπιστώθηκε χθες κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη 44 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 422 ασθενείς, οι 16 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, κατά τα επίσημα στοιχεία. Συνολικά, ως χθες είχαν ιαθεί 79.895 άνθρωποι, πάντα σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορωνοϊός για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.951 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνθρακας ο θησαυρός: Και το 2019 ο Ερντογάν πανηγύριζε για κοίτασμα φυσικού αερίου

Nordic Monitor: Ντοκουμέντα για την παρακολούθηση Τούρκων αντιφρονούντων στην Ελλάδα

Μύκονος: Αποκαλυπτικά στοιχεία στη δικογραφία για το προκλητικό πάρτι κορωνοϊού στη Φτελιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης