Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου της Moderna

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων για 100 εκατ. δόσεις εμβολίου της Moderna

Αναμένονται συμφωνίες και με άλλες εταιρείες - Προγραμματισμός για προμήθεια 500 εκατ. δόσεων του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού

usa_vaccine
Τη συμφωνία ύψους 1,5 δισ. δολαρίων για την προμήθεια 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό με την εταιρεία Moderna έσπευσε να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντιμίρ Πούτιν για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και την έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στη Ρωσία.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η αμερικανική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμφωνίες με πολλές εταιρείες για εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, με στόχο η παράδοση των εμβολίων να ξεκινήσει περί τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Η κάθε δόση για το εμβόλιο της Moderna θα κοστίζει 30,5 δολάρια και θα γίνεται σε δύο δόσεις.

Το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna βρίσκεται στο τελικό στάδιο ελέγχων πριν την έγκριση, μία διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία και με άλλες εταιρείες για την προμήθεια εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού και συγκεκριμένα με τις: Johnson & Johnson (JNJ.N), AstraZeneca Plc (AZN.L), Pfizer Inc (PFIZ.NS) and BioNTech SE (22UAy.F), Sanofi SA (SASY.PA)και GlaxoSmithKline Plc (GSK.L).

Κλείσιμο
Συνολικά υπολογίζεται ότι η Ουάσινγκτον θα συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια 500 εκατ. δόσεων. Συνολικά έχει προβλεφθεί κονδήλι μεγαλύτερο των 2,5 δισ. δολαρίων για την αγορά των εμβολίων που θα ανακόψουν την αλυσίδα μετάδοσης του φονικού κορωνοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Αυστραλία: Αρνητικό ρεκόρ ημέρας με 21 θανάτους και 410 κρούσματα στη Βικτόρια

Κορωνοϊός - Κολομβία: Χάος με πάνω από 13.000 νεκρούς και 400.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Εννέα θάνατοι και 1.871 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης