Χουάν Κάρλος: Η ελληνικής καταγωγής βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στην «εξορία»

Χουάν Κάρλος: Η ελληνικής καταγωγής βασίλισσα Σοφία αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στην «εξορία»

«Σιγή ιχθύος» από το παλάτι για τη χώρα όπου κατέφυγε ο Χουάν Κάρλος - Τι υποστηρίζουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης

juan_king_sophia
Την απόφασή του να εγκαταλείψει την Ισπανία για να μη βλάψει τη μοναρχία έκανε γνωστή με επιστολή του προς τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.

Η σχετική επιστολή δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι τη Δευτέρα ενώ παραμένει μυστήριο ο τόπος που επέλεξε να αυτοεξοριστεί ο 82χρονος τέως μονάρχης. Σύμφωνα με το ABC της Ισπανίας, ο Χουάν Κάρλος έχει καταφύγει από το Σαββατοκύριακο στη Δομινικανή Δημοκρατία όπου ταξίδεψε μέσω Πορτογαλίας. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε δέχτηκε πρόσκληση από τον φίλο του Pepe Fanjul, ο οποίος ζει στο Μαϊάμι και είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Spain puzzles over ex-King Juan Carlos's whereabouts - BBC News


Όμως, το ισπανικό σάιτ El Confidencial υποστηρίζει σε δημοσίευμά του πως ο τέως μονάρχης δεν έχει εγκαταλείψει την Πορτογαλία, αλλά είναι φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας. Προς το παρόν, το παλάτι της Μαδρίτης τηρεί «σιγή ιχθύος» για το πού βρίσκεται αυτοεξόριστος ο τέως βασιλιάς και δεν έχει επιβεβαιώσει κανένα από τα παραπάνω δημοσιεύματα.

Για διακοπές στη Μαγιόρκα η επίτιμη βασίλισσα Σοφία

Πάντως, η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Χουάν Κάρλος, βασίλισσα Σοφία, δεν είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει το παλάτι της Ζαρζουέλα και να ακολουθήσει τον σύζυγό της στον τόπο της «εξορίας» του. Πηγές κοντά στο παλάτι ανέφεραν στην εφημερίδα El Pais πως η «επίτιμη» βασίλισσα επιθυμεί να παραμείνει στο παλάτι και να συνεχίσει να ασχολείται με τις θεσμικές της δραστηριότητες καθώς και με το ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Κλείσιμο
Άλλωστε, η βασίλισσα Σοφία δεν έχει καμία εμπλοκή με τις υποθέσεις στις οποίες φέρεται αναμεμειγμένος ο Χουάν Κάρλος και πάντα βρίσκεται στο πλευρό του γιου της, παρά του συζύγου της. Αυτή την περίοδο η ελληνικής καταγωγής βασίλισσα κάνει διακοπές στο θερινό παλάτι στην Πάλμα της Μαγιόρκα και περιμένει να συναντήσει τον βασιλιά Φελίπε, τη βασίλισσα Λετίσια και τις δύο κόρες τους, Λεονόρ και Σοφία, που από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται κοντά της.

juan_king


Η απόφαση της μητέρας του βασιλιά Φελίπε να μην ακολουθήσει τον Χουάν Κάρλος επιβεβαιώνει τις φήμες και τα δημοσιεύματα που επί αρκετά χρόνια υποστηρίζουν ότι υπάρχουν «εντάσεις» στο γάμο του ζευγαριού.


Ειδήσεις σήμερα: 

Πόσο κοντά είμαστε στις μετακινήσεις με sms και το περιορισμένο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

Ξεφεύγει ο κορωνοϊός - Δεκαπέντε μέρες στο «κόκκινο» - Η έκκληση Τσιόδρα

Ο Ιερώνυμος, οι γάμοι και ο Αμβρόσιος: Η Εκκλησία και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης