LIVE

Κορωνοϊός

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Πόσο κοντά είμαστε στα sms και το νέο ωράριο στα κέντρα διασκέδασης

maska-maskes-athina-arthro

Κοκτέιλ μέτρων στη «φαρέτρα»  ενόψει του Δεκαπενταύγουστου - Σύσκεψη στις 10.00 στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  - Αναμένεται μήνυμα του πρωθυπουργού

Στην ενεργοποίηση μιας ακόμη δέσμης μέτρων προχώρησε χθες το κυβερνητικό επιτελείο, ανεβάζοντας κι άλλο την επιφυλακή απέναντι στον κορωνοϊό, με παρεμβάσεις που θα ισχύσουν τόσο για το δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Δεκαπενταύγουστος συνιστά κατά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά την «περίοδο που ξεκάθαρα θα σας πω θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας», στις αποφάσεις που έλαβε χθες το Μέγαρο Μαξίμου (μετά από τις σχετικές υποδείξεις των λοιμωξιολόγων) περιλαμβάνονται τα εξής:

- Απαγορεύεται από σήμερα, στις 7:00 το πρωί, η διέλευση από την Κακαβιά, από τις 11:00 το βράδυ έως το 7:00 το πρωί καθημερινά για να εξασφαλιστούν πιο στοχευμένοι έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

- Από την Δευτέρα εγκαθίσταται στο συνοριακό σταθμό μόνιμο κλιμάκιο δειγματοληπτικών ελέγχων με τη συμμετοχή υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά


- Επίσης από την Κυριακή 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, υποχρεούται σε 7ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση η οποία και θα ελέγχεται σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με την διεύθυνση που έχει δηλώσει στο PLF το οποίο είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει οποιοσδήποτε μπει στη χώρα.

- Παρατείνεται το όριο των 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες ως τις 31/8/20. Το όριο αφορά τόσο στο χώρο τέλεσης του μυστηρίου όσο και στο χώρο δεξιώσεων.

- Αρμόδια κλιμάκια στέλνονται σε εντατικούς ελέγχους σε εργοστάσια τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και σε συνεννόηση με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας. Στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την τήρηση των κανόνων αποτροπής διασποράς του Covid-19 εντάσσεται για την επίβλεψη του τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ο ΕΦΕΤ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ορθών βιομηχανικών πρακτικών.

- Επιπλέον, αναλόγως του επιδημιολογικού κινδύνου, πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα με σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σημειώνεται ότι στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη -στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας- τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία θα γίνει επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Η άνοδος του αριθμού των νοσούντων από κορωνοϊό, ιδίως την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, είχε ως αποτέλεσμα οι τηλεδιασκέψεις για την πανδημία να πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα (Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή), με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, του Προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Καθηγητή Επιστήμης Δεδομένων, Κίμωνα Δρακόπουλου.

Ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να προβεί και σήμερα σε νέα μηνύματα προς τους πολίτες για την πορεία της πανδημίας, όπως και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης έχοντας στα χέρια του τα τελευταία δεδομένα από όλη τη χώρα, όπως έπραξε, άλλωστε, και στις τελευταίες συσκέψεις για την πανδημία, όταν συνεκτιμώντας την τρέχουσα κατάσταση, παρείχε «λευκή επιταγή» στους λοιμωξιολόγους να λάβουν πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί.


Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Στη χθεσινή, αυτή αναβάθμιση της ετοιμότητας της χώρας απέναντι στην πανδημία ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ακόμη πως ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το κοινό στις εξής περιπτώσεις:

· Χώροι γραφείων όταν υπάρχει επαφή με το κοινό, τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

· Στους χώρους λατρείας.

· Στα super market και τα καταστήματα τροφίμων.

· Στα μέσα μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί.

· Στα νοσοκομεία, τα ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

· Στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

· Στα φαρμακεία και κέντρα αισθητικής.

· Στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο.

· Σε καταστήματα εστίασης και γυμναστήρια.Στο ίδιο μήκος κύματος, οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αθροίζονται στο ήδη ενεργό πακέτο προληπτικών μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο την περασμένη Παρασκευή, παραμένοντας έκτοτε σε διαρκή επαγρύπνηση λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης των κρουσμάτων σε μια εβδομάδα.

Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι:

Από 1/8 έως τις 15/8 ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.

Επιπρόσθετα, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες έως τις 15/8.

Από τη Δευτέρα 3/8 έως και Κυριακή 9/8 υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Επιπλέον, παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων έως τις 31/8.

Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες έως τις 31/8.

Παρατείνονται έως τις 31/8 τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

Παράταση έως τις 31/8 υφίσταται και για τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

Έως τις 31/8 παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι τις 15/8 η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.Έως τις 15/8 παρατείνεται, επίσης, η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

Τέλος, από 1/8 έως και τις 15/8 υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Τηλεργασία σε μόνιμη βάση

Στη «βροχή» αυτή οδηγιών και περιορισμών ήρθαν να προστεθούν και οι ριζικές αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τον τρόπο και το ωράριο λειτουργίας του δημόσιου τομέα. Με επιστολή του προς τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ζητά την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου και της τηλεργασίας για όσους δημοσίους υπαλλήλους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, ώστε οι υπάλληλοι στο εξής να προσέρχονται στις υπηρεσίες με διαφορά μίας ώρας, άλλοι στις 7π.μ., άλλοι στις 8 π.μ. και άλλοι στις 9 π.μ., όπως δηλαδή συνέβαινε κατά την πρώτη φάση έξαρσης της πανδημίας, επιβεβαιώνοντας τον μόνιμο σταδιακά χαρακτήρα του μέτρου αυτού.

Sms και στο βάθος… lockdown

Ταυτόχρονα, παράθυρο για επαναφορά, αυτή τη φορά του sms εξόδου από το σπίτι, επιχείρησαν να ανοίξουν χθες με τη σειρά τους υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, προκαλώντας την τοποθέτηση του «ειδικού», δηλαδή του κ. Χαρδαλιά για το θέμα. Με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πως τα sms θα επιστρέψουν «αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν», τη σκυτάλη της ενημέρωσης και συνακόλουθα της απάντησης έλαβε λίγες ώρες αργότερα ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Εάν υπάρξει τέτοιο ζήτημα, θα αφορά εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά κινδυνεύουν και πρέπει να τους προστατεύσουμε. Αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχει δώσει και ο κύριος καθηγητής και η ομάδα των επιστημόνων, εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός αναφορικά με την πιθανότητα εκ νέου εφαρμογής του σχετικού ελέγχου.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα για γενικό lockdown. Το έχει πει ο Πρωθυπουργός, το λέμε όλοι και μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο» και κατέληξε, λέγοντας πως «σε τοπικό επίπεδο, ό,τι μέτρο χρειαστεί να πάρουμε για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τους πολλαπλασιαστές, τα επιδημιολογικά φορτία, σε συνεννόηση πάντα με τους ειδικούς μας, πάντα με τους επιστήμονες μας, με εκείνους τους ανθρώπους που μήνες τώρα μας συμβουλεύουν, θα μπορέσουμε να πάρουμε τα μέτρα αυτά».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ιερώνυμος, οι γάμοι και ο Αμβρόσιος: Η Εκκλησία και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής για την πανδημία

Καιρός: «Εισβολή» βαρομετρικού με βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τραγωδία στην άσφαλτο στην Αλεξανδρούπολη: Ανασύρθηκαν δύο τραυματίες και οκτώ χωρίς τις αισθήσεις τους

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Στείλε ένα μήνυμα στον κερατά...

...καλύτερα τώρα παρά μετά...που θα "ναι κι αργά!Εντάξει, οι μάσκες φτάνουν,για τους μεγάλους. Απόθεμα για τους πιτσιρικάδες υπάρχει? Για να μην τρέχουν οι μπαμπάδες να πληρώνουν πρόστιμο για τα παιδιά τους. Για τους ξένους επισκέπτες,απόθεμα σε μάσκες υπάρχει? Για να μην μας περνάνε για ηλίθιους.Αυτά!

Αυτό με τα σύννορα στο και 5 έγινε αντί στο παρα 5!

Τα λάθη και τα σφάλματα κύριοι πληρώνονται δεν το ξέρετε? τώρα το μάθατε? Μην κάνετε λάθος να βάλετε πάλι ωράριο για τους περιπάτους καήκατε αν κι εκείνες τις ώρες που είχατε τότες εσείς ανοιχτά ο κόσμος δούλευε και κοιμόταν η στην παραλία θα ήταν...

ΝΙΚ

ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΡΙΠΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ .

MHTSOS b

Λοβοτομημένα πρόβατα, πανικοβληθείτε με την δήθεν πανδημία, ενώ φέρνει καραβιές λαθρό ο Μητσοτάκης στην ενδοχώρα. Πλέον είναι 40% του πληθυσμού!

Αλί@MHTSOS b

100% θα γίνουνε ρε ρατσιστή Έλληνα, που είναι το πρόβλημα; Αν δεν σ' αρέσει τεμπέλη Έλληνα του φραπέ και της ξάπλας πάρε δρόμο από τη χώρα. Η Ελλάδα ανήκει σε όποιον θέλει να εργαστεί και να προσφέρει, δηλαδή στους μετανάστες που από το 1990 μέχρι τις μέρες μας μόχθησαν και μοχθούν για αυτή.

mitsoubos

Η παγκόσμια προσπάθεια της χειραγώγησης, του ελέγχου και του περιορισμού της προσωπικής ελευθερίας που γίνεται μεσω των ΜΜΕ με την άνωθεν Πολιτική εντολή σε αντάλλαγμα οικονομικών παροχών αγγίζει πλέον Οργουελικά επίπεδα. Είναι θλιβερό πόσος κόσμος χωρίς Κοινή Λογική ακολουθεί πειθήνια. Σήμερα μιλάνε για ενεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων καλώντας σε νέα μέτρα lock down. Μιλάνε για μάσκες σε γυμναστήρια το οποίο είναι η ύστατη ηλιθιότητα καθώς είναι πρακτικά αδύνατο με 160 σφυγμούς το λεπτό να φοράς μάσκα. Αλλά ο κόσμος το καταπίνει και αυτό. Η θνησιμότητα παραμένει στο νουμερο 209 δηλαδή κάτι λιγότερο απο 2 θανάτους την ημέρα και συζητιέται το lock down. H φοβερή και τρομερή πανδημία που θερίζει. Ο τρόμος ότι τα κρούσματα θα οδηγήσουν σε εκατόμβες νεκρών. Πόσος ραγιαδισμός ακόμα ? Πόσος ???? Η πληροφόρηση από τηλεόραση και ΜΜΕ. Πόσο μπορεί πραγματικά να την εμπιστευτεί κανείς σήμερα ? Θυμηθείται απλά την ταινία Wag the Dog.

Από Γερμανία

Kαλα δε ντρέπονται λίγο; Εγώ έρχομαι Ελλάδα την Παρασκευή για τουρισμο και θα κάτσω 3 βδομάδες πως την έχουν δει δηλαδή θα μας αποκλείσουνε σε ξενοδοχεία; Κλείστε λοιπόν από τώρα τα σύνορα και μην παίζετε με τις τσέπες μας και την υπομονή μας, ΓΕΛΟΙΟΙ. Να ενημερωθούν οι τουρίστες να ακυρώσουμε τις διακοπές μας λαμόγια, άχρηστοι! Όλα αυτά γιατί δεν επιβαλατε υποχρεωτικό τεστ σε τουρίστες που θα πληρώνουν από την τσέπη τους μην χάσετε κανέναν απενταρο λετσοτουριστα ΓΕΛΟΙΟΙ περιμένετε και ψήφο από ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ, Μητσοτάκη θα τρίβεις τα μάτια σου.

Μείνε στη Γερμανία γενίτσαρε

και πήγαινε Monte Carlo για διακοπές.

Όλοι μέσα!

Ψεύτρα κοινωνία πέτα τη μάσκα στη φωτιά και μη καταδικάζεις τα πιο καλά παιδιά.

Βιαζεστε ολοι να βγαλετε συμπερασματα

Απαγορευση αν θα υπαρχει θα αφορα ομεδες υψηλου κινδύνου και θα είναι σωστο μετρο.Καθολική απαγορευς

Politis

Δεν χρειάζονται μέτρα.. Παραλιακή Σάββατο 3 ξημερώματα ελάχιστα αυτοκίνητα κανένα μποτιλιαρισμα. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά και εσείς μου μιλάτε για διασκέδαση και ωράρια στα club's. Όλοι είναι με ένα ποτό από τις 12,00 μεχρι 3,00 και μετά σπίτι για ύπνο!

αντωνης

στα κεντρα διασκεδασης πρεπει το ενα τραπεζι απο το αλλο να εχει 2 μετρα αποσταση...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης