Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 515 θάνατοι και 47.058 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 515 θάνατοι και 47.058 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 4,6 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Σχεδόν 155.000 οι νεκροί

covid_usaa
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Κυριακή 47.508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 515 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έχει ξεπεράσει τους 4,6 εκατ., ενώ ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 154.834 στη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτής της σχολής ιατρικής με έδρα τη Βαλτιμόρη ως χθες στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας).

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων μολύνσεων στις ΗΠΑ μειώθηκε χθες σε σύγκριση με αυτούς που καταγράφηκαν τις προηγούμενες πέντε ημέρες, όταν ξεπερνούσαν τις 60.000 ανά 24ωρο.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα την ώρα που η Φλόριντα ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το χτύπημα της τροπικής καταιγίδας Ησαΐας. Η νοτιοανατολική αυτή πολιτεία των ΗΠΑ υφίσταται το τελευταίο διάστημα σκληρό χτύπημα από την πανδημία. Χθες Κυριακή κατέγραψε 77 νέους θανάτους — αριθμό πάντως αισθητά μειωμένο από το ρεκόρ των 179 που κατέγραψε την προηγουμένη — με τον απολογισμό των θυμάτων να φθάνει ως εδώ τα 6.920.

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: «Στις 3 Νοέμβρη οι εκλογές», δηλώνει ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μίντοους

Κορωνοϊός: Τα 18 εκατομμύρια αγγίζουν τα κρούσματα της πανδημίας

Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ βομβάρδισε θέσεις της Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης