Κορωνοϊός - Αργεντινή: Ξεπέρασαν το τραγικό όριο των 3.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός - Αργεντινή: Ξεπέρασαν το τραγικό όριο των 3.000 οι νεκροί

Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου

argentina_covid
Ξεπέρασε το επίπεδο των 3.000 ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 στην Αργεντινή, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας της Λατινικής Αμερικής εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού.

Συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 3.059 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 αφότου άρχισε να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στην επικράτεια της Αργεντινής, τους 121 μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 164.403, με τον εντοπισμό 4.890 νέων κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε μία ημέρα. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι 1.002, με το ποσοστό πληρότητας σε εθνική κλίμακα στο 54,2% και στο 63,5% μόνο στην περιφέρεια του Μπουένος Άιρες.

Μολονότι στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της εντοπίζεται το 90% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για έξαρση της πανδημίας στις περισσότερες επαρχίες της χώρας.

Στη μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες άρχισε μια προοδευτική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, που θεωρητικά θα αρθούν την Κυριακή 2 Αυγούστου. Η χαλάρωση μεταφράστηκε στην επαναλειτουργία εμπορικών καταστημάτων και βιομηχανιών και την επανέναρξη κάποιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η άθληση και η προσέλευση σε χώρους λατρείας επιτρέπονται εξάλλου εκ νέου.

Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού τα οποία είχαν επιβάλει οι αρχές στο Μπουένος Άιρες και την περιφέρειά του, όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι, ήδη είχαν χαλαρώσει προτού επιβληθούν εκ νέου, από την 1η ως τη 17η Ιουλίου, εξαιτίας της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων μόλυνσης.

Ειδήσεις σήμερα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Χτυπάω ξύλο, αλλά ελπίζω να είμαστε και οι 3 στους Τελικούς»

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Super League 1: Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία για τις θέσεις 1-6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης