Kορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 16 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Ανησυχία για τον ρυθμό εξάπλωσης

Kορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 16 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - Ανησυχία για τον ρυθμό εξάπλωσης

Επιταχύνεται ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας σε όλο τον κόσμο - Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

COVID-1
Περισσότερα από 16 εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί επισήμως σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα μισά στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, σύμφωνα με απολογισμό που κατήρτισε σήμερα στις 08:10 ώρα Ελλάδας το AFP.

Τουλάχιστον 16.050.223 κρούσματα και 645.184 θάνατοι έχουν καταγραφεί, κυρίως στις ΗΠΑ, την πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία covid-19 με 4.178.021 κρούσματα και 146.460 θανάτους, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (4.328.915 κρούσματα και 182.501 θάνατοι) και την Ευρώπη (3.052.108 κρούσματα και 207.734 θάνατοι).

Ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια νέα κρούσματα να έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου, δηλαδή περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεξικό: Πάνω από 20 εργαζόμενοι σε χαλυβουργία πέθαναν εξαιτίας της COVID-19

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 21 εργαζόμενοι σε χαλυβουργία που ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο ArcelorMittal στην πόλη Λάσαρο Κάρδενας, σημαντικό λιμάνι του Μεξικού, υπέκυψαν στην COVID-19,  σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το μεξικανικό συνδικάτο εργαζομένων στη χαλυβουργία, το Σάββατο. 

Ανάμεσα στα θύματα είναι εργάτες, συμβασιούχοι και προμηθευτές του εργοστασίου, τόνισε ο Κάρλος Σολόριο, γενικός γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ομοσπονδίας συνδικάτων στα ορυχεία, τα μεταλλεία και τη μεταλλουργία.

«Όλοι τους εργάζονταν για την εταιρεία», σημείωσε ο Σολόριο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι εννέα από τους θανόντες ήταν μέλη του συνδικάτου, πρόσθεσε.

Στην ArcelorMittal, τη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, δεν ήταν διαθέσιμος αμέσως κάποιος εκπρόσωπος για να σχολιάσει τις πληροφορίες για τους θανάτους, τους οποίους αποκάλυψε ο πρόεδρος του συνδικάτου, ο Ναπολεόν Γκόμες, γερουσιαστής εκλεγμένος με το κυβερνών κόμμα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον Σολόριο, οι 21 θάνατοι έχουν καταγραφεί από τον Απρίλιο και εκτιμάται πως οι εργαζόμενοι μολύνθηκαν εκτός εργοστασίου, με δεδομένους τους αυστηρούς κανόνες υγειονομικής ασφάλειας που εφαρμόζει η πολυεθνική.

Με σχεδόν 43.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 385.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, το Μεξικό κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας. Στη Λάσαρο Κάρδενας, τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 139 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός επί συνόλου 2.651 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Χιλή: Ξεπερνούν τους 13.000 οι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην πανδημία του κορωνοϊού ξεπέρασε τους 13.000 στη Χιλή,  σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το οποίο συμπεριέλαβε στον απολογισμό των θυμάτων 4.000 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19, όπως ορίζουν οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΫ).

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 9.020 θάνατοι με εξετάσεις PCR (μοριακά τεστ), στους οποίους προστίθενται άλλοι 4.183 που «πιθανόν» οφείλονταν στην COVID-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικοί θεωρούν ότι το να συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι που πιθανόν οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός επιτρέπει να προσεγγίζονται όσο περισσότερο είναι δυνατόν οι παράμετροι που έχει ορίσει ο ΠΟΫ.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, καταγράφηκαν 106 θάνατοι και 2.287 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα να φθάνουν τους 343.592.

Οι αρχές της Χιλής διαβεβαιώνουν ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων παρουσιάζει πτωτική τάση. Έχουν αναγγείλει ότι η διαδικασία άρσης των περιορισμών σε επτά συνοικίες στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, και σε δύο της πόλης Βαλπαραΐσο θα αρχίσει την Τρίτη.

Η Χιλή συγκαταλέγεται στις 10 χώρες όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη· είναι η μοναδική ανάμεσά τους με λιγότερα από 30 εκατομμύρια κατοίκους, βάσει της κατάταξης του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Κόστα Ρίκα: Ρεκόρ 11 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το κοσταρικανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 931 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που αποτελούν και οι δύο ρεκόρ στην Κόστα Ρίκα, τη μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής όπου το 72% του συνόλου των μολύνσεων έχει επιβεβαιωθεί από την αρχή του τρέχοντα μήνα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 98 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 14.600 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μολαταύτα, παρά την απότομη αύξηση των μολύνσεων, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ξανά και η κυβέρνηση στο Σαν Χοσέ έχει αναγγείλει πως θα επιτρέπεται από την 1η Αυγούστου στους τουρίστες από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Βρετανία και από τον Καναδά η έλευση στη χώρα.

Αίγυπτος: 40 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 40 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 511 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει έτσι τους 4.558 νεκρούς επί συνόλου 91.583 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στον αντίποδα χθες 933 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που ιάθηκαν να φθάνει τους 32.903.

Αυτή ήταν η 17η συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από τα 1.000. Το ρεκόρ, 1.774 κρούσματα σε ένα 24ωρο, είχε καταγραφεί τη 19η Ιουνίου.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι θεωρούν τη μείωση των θανάτων και των μολύνσεων και την αύξηση των ανθρώπων που ξεπερνούν την ασθένεια θετικές ενδείξεις, προτρέπουν ωστόσο τους πολίτες να προσέχουν και να τηρούν τις συστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Μάτι: Άφησαν αβοήθητους πολίτες, «στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης κατά συρροή»!

Στην αντεπίθεση ο Γουίλιαμ και η Κέιτ: Εμείς στρώσαμε το κόκκινο χαλί στον Χάρι και τη Μέγκαν

Βόρεια Κορέα: Σε κατάσταση «μέγιστου συναγερμού» έπειτα από ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης