Νέα στοιχεία για τις ΗΠΑ: Έως και 13 φορές περισσότεροι όσοι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό την άνοιξη

Νέα στοιχεία για τις ΗΠΑ: Έως και 13 φορές περισσότεροι όσοι προσβλήθηκαν από κορωνοϊό την άνοιξη

Τα Κέντρα Πρόληψης Ασθενειών εξέτασαν δείγματα από τράπεζες αίματος σε 10 περιοχές των ΗΠΑ, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου

krousmataalvania
Ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν από  κορωνοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από 2 έως 13 φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό την άνοιξη, σύμφωνα με δεδομένα των Κέντρων Πρόληψης Ασθενειών (CDC), που δόθηκαν στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία, σε μεγάλο βαθμό, εξαπλώνεται από τους ασυμπτωματικούς φορείς.

Τα CDC εξέτασαν δείγματα από τράπεζες αίματος σε 10 περιοχές των ΗΠΑ, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, αναζητώντας αντισώματα του κορονοϊού SARS-CoV-2. Τα αντισώματα αποτελούν μια απόδειξη ότι το άτομο είχε έλθει σε επαφή με τον ιό, ακόμη και αν δεν ασθένησε και δεν το γνώριζε.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι από 1% έως 5,8% των κατοίκων αυτών των περιοχών είχαν μολυνθεί εκείνην την περίοδο. Εξαίρεση αποτελεί η πόλη της Νέας Υόρκης όπου στις 6 Μαΐου είχε μολυνθεί το 23,2%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις κατοίκους.

Σε σύγκριση με τον επίσημο αριθμό των κρουσμάτων κατά την ίδια περίοδο, ο πραγματικός ήταν δύο φορές μεγαλύτερος στη Γιούτα, δέκα φορές μεγαλύτερος στη νότια Φλόριντα και 13 φορές μεγαλύτερος στο Μιζούρι. Ακόμη και στη Νέα Υόρκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας την άνοιξη, οι μολυσμένοι ήταν δεκαπλάσιοι από τον επίσημο αριθμό.

Τέτοιες μελέτες με βάση την αιματολογική εξέταση γίνονται σε πολλές χώρες ώστε να διαπιστώνουν οι ερευνητές και οι υγειονομικές αρχές πόσο έχει εξαπλωθεί ο κορωνοϊός στον πληθυσμό. Την άνοιξη στις ΗΠΑ υπήρχε έλλειψη διαγνωστικών τεστ, ένα γεγονός που συνέβαλε στην υποτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και τώρα δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Τα συμπεράσματα είναι δύο: από τη μία, εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό και χωρίς να το γνωρίζουν συνέβαλαν στην εξάπλωσή του, από την άλλη, καθώς είχε προσβληθεί περίπου το 5% του πληθυσμού, η χώρα βρισκόταν πολύ μακριά από την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης.

Κλείσιμο
Οι επόμενες αναλύσεις των CDC εκτιμάται ότι θα δείξουν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη Φλόριντα και άλλες περιοχές που δεν αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα την άνοιξη, αλλά από τον Ιούνιο μετατράπηκαν σε εστίες του νέου κορονοϊού.

Ειδήσεις σήμερα

Καστελόριζο: Σε επιφυλακή μετά την τουρκική NAVTEX - 22 πολεμικά πλοία βγάζει η Άγκυρα στο Αιγαίο

Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου από τα 17 κρούσματα στην Αττική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης