Νέα Υόρκη κατά Τραμπ: Στα δικαστήρια ο δήμαρχος εάν ο πρόεδρος στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις

Νέα Υόρκη κατά Τραμπ: Στα δικαστήρια ο δήμαρχος εάν ο πρόεδρος στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απειλήσει ότι θα στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες για να καταστείλουν τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις - Είναι «όλο λόγια» δηλώνει ο ντε Μπλάζιο

ny_black
Στα δικαστήρια θα προσφύγει ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή του να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες για να καταστείλουν τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις. Μεταξύ των πόλεων που θα σταλούν συμπεριλαμβάνεται και η Νέα Υόρκη.

Πάντως, ο ντε Μπλάζιο ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «όλο λόγια» και επομένως δεν έχει νόημα να δίνει κανείς ιδιαίτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης διεμήνυσε ότι εάν ο πρόεδρος στείλει ομοσπονδιακές δυνάμεις «αυτό απλώς θα επιδεινώσει τα προβλήματα» και «θα προσφύγουμε αμέσως στη δικαιοσύνη για να το σταματήσουμε». Παράλληλα, έκανε λόγο για «άλλο ένα παράδειγμα των παράνομων και αντισυνταγματικών μέτρων» που λαμβάνει ο Τραμπ. Υπενθύμισε επίσης ότι οι τοπικές αρχές έχουν προσφύγει πολλές φορές εναντίον των αποφάσεων του προέδρου και «σε γενικές γραμμές κερδίσαμε».

«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε αλλά αν χρειαστεί, θα το κάνουμε», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ο Τραμπ συχνά εξαπολύει απειλές, χωρίς να τις υλοποιεί.

Η «τάξη» κερδίζει έδαφος στο στρατόπεδο Τραμπ

Ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Τραμπ, που βρίσκεται πίσω από τον Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις, προωθεί την ατζέντα της «τάξης» και τη λέξη ως βασικό σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας του, με αφορμή και τις κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν ήδη σταλεί στο Πόρτλαντ και ο Τραμπ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς δημάρχους μεγάλων πόλεων (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Λος Άντζελες, Βαλτιμόρη, Ατλάντα) ότι αντιμετωπίζουν με συγκατάβαση την αύξηση της εγκληματικότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός ύστερα από τουρκική Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελορίζου

Μάας: Μόνο αν η Άγκυρα σταματήσει τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξει πρόοδος με την ΕΕ

Φωτιά στο Μάτι: Από τον Μάρτιο είχε καταθέσει για τις απειλές και τους εκβιασμούς ο Λιότσιος


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης