Κορωνοϊός - Περού: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι θάνατοι

Κορωνοϊός - Περού: Ξεπέρασαν τους 13.000 οι θάνατοι

Το Περού καταμετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία

covid_peru
Στο Περού ξεπεράστηκε την Κυριακή το όριο των 13.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το περουβιανό υπουργείο Υγείας, την παραμονή της προγραμματισμένης επαναλειτουργίας των εστιατορίων, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του περιορισμού που είχε επιβληθεί στη χώρα των Άνδεων.

Με 189 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 να καταγράφονται κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Περού ανήλθε σε 13.187, διευκρίνισε το υπουργείο.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 353.590, καθώς επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.090 το προηγούμενο 24ωρο, κατά την ίδια πηγή.

Το Περού καταμετρά τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία, και τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων εξαιτίας του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Η εξάπλωση του ιού έχει θέσει υπό τεράστια πίεση τα νοσοκομεία της χώρας, όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης, με μέλη του ιατρικού προσωπικού να καταγγέλλουν φοβερές ελλείψεις υλικού και πόρων.

Η χώρα μολαταύτα άρχισε την 1η Ιουλίου τη διαδικασία σταδιακής και κατά τομείς άρσης των μέτρων περιορισμού, αρχικά της καραντίνας σε 18 από τις 25 περιφέρειές της. Σήμερα Δευτέρα θα γίνει ακόμη ένα βήμα, με την επαναλειτουργία των εστιατορίων, που πάντως υποχρεούνται να υποδέχονται ως και το 40% των πελατών που χωρούν οι αίθουσές τους υπό κανονικές συνθήκες.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε»: Σοκ από την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας στο Μάτι

Έκκληση από τέσσερα γερμανικά κρατίδια να μην αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα

«Απτόητος» ο Τραμπ: Επιμένει ότι ο ιός θα εξαφανιστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης