Γκισλέιν Μάξγουελ: Έβαλε κρυφά βέρα στο δεξί για να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση;

Γκισλέιν Μάξγουελ: Έβαλε κρυφά βέρα στο δεξί για να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση;

H μαστροπός του Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ παραδέχτηκε στην απολογία της ότι είναι παντρεμένη δίχως να αποκαλύψει το όνομα του συζύγου της - Εάν ήταν κόλπο για να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, δεν έπιασε

ghislaine
Αφού η Εισαγγελία του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στο Μανχάταν απέρριψε χθες το αίτημά της για αποφυλάκιση με εγγύηση, η Γκισλέιν Μάξγουελ έβαλε τα κλάματα, ενώ είχε ήδη αποκαλύψει ότι ήταν παντρεμένη. Δεν αποκάλυψε όμως το όνομα του συζύγου της.

Η μαστροπός του Τζέφρι Έπσταϊν που «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ορέξεις του Αμερικανού χρηματιστή - παιδεραστή και της παρέας του, παντρεύτηκε κρυφά, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του «συζύγου», υποστήριξαν οι Αμερικανοί Εισαγγελείς.

Η συγκλονιστική αποκάλυψη ήρθε όταν η πρώην σύντροφος του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου παραδέχθηκε ότι ήταν αθώα για τις κατηγορίες που της προσάπτουν: μεταξύ άλλων για σωματεμπορία ανηλίκων κοριτσιών.

Ο γάμος της αποκαλύφθηκε από την Αμερικανίδα εισαγγελέα Αλισον Μόε, μία από τους τρεις εισαγγελείς που έχει αναλάβει την υπόθεσή της, κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Η Εισαγγελία αποφάνθηκε πως υπήρξε έλλειψη διαφάνειας στην κατάθεση της Μάξγουελ και ρώτησε ποιος θα συνυπογράψει αν της δοθεί εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη. Τότε είπε «ο σύζυγός μου», αν και δεν είπε το όνομα του, ούτε πόσο καιρό είναι παντρεμένοι.

Ωστόσο, μια πηγή ανέφερε στο δίκτυο ABC News ότι η αποκάλυψη του γάμου ήταν μια σκόπιμη κίνηση για να δείξει στον δικαστή ότι μπορεί να εγγυηθεί κάποιος γι' αυτήν.

Κλείσιμο
Προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ, η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταϊν, που πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία η κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ ζήτησε την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν  Όντρεϊ Στράους τάχθηκε κατά της αιτήματος της Μάξγουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ. Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ στις 2 Ιουλίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία.

Εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών σε βάρος της, η 58χρονη κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητροπολίτης Φαναρίου: «Να ψάλλουμε τον Ακάθιστο ύμνο, την ώρα που θα διαβάζεται το κοράνι στην Αγία Σοφία»

Βαρουφάκης: Tο κάμπριο στο Instagram, η μπαντάνα και το... like από Yanis Varoufakis!

Η τριμερής στο Βερολίνο και η προσπάθεια της Άγκυρας να τορπιλίσει τις κυρώσεις από την ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης