Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στις 29 Ιουνίου: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού

Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν στις 29 Ιουνίου: Στο επίκεντρο η αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού

Κεντρικό θέμα το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ - Είναι η πρώτη ξένη επίσκεψη υψηλού ξένου επισκέπτη στη Γερμανία μετά την εξάπλωση της πανδημίας - Ο Μακρόν συναντήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδος με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε

makron-merkel
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην πόλη Μέζεμπεργκ της Γερμανίας στις 29 Ιουνίου για να συζητήσουν το σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης και την κρίση κορωνοϊού, ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και άλλα διεθνή θέματα, προσθέτει το γραφείο του Μακρόν στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Γάλλος ηγέτης θα γίνει δεκτός από την καγκελάριο στον πύργο του Μέζεμπεργκ, που αποτελεί επίσημη κατοικία της γερμανικής κυβέρνησης, σε απόσταση 70 χλμ από το Βερολίνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα έχουν «μία συζήτηση και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και δείπνο εργασίας».

«Στις παραμονές της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ» για το δεύτερο εξάμηνο του 2020, «η συνάντηση τούτη μεταφράζει την κοινή βούληση αμφοτέρων για μία στενή συνεργασία Γαλλίας και Γερμανίας, στο πνεύμα της παράτασης της πρωτοβουλίας της 18ης Μαΐου», η οποία είχε καταλήξει στην κοινή πρόταση των δύο χωρών για την εκταμίευση 500 δισ. ευρώ, που θα βοηθήσουν την ΕΕ να ξεπεράσει την κρίση του κορωνοϊού μέσα από την αμοιβαιοποίηση του ευρωπαϊκού χρέους.

Το σχέδιο τούτο θα βρεθεί στον πυρήνα των συζητήσεων της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Μακρόν συναντήθηκε νωρίτερα εντός της εβδομάδος με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, μία επαφή που σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας συνέβαλε ώστε να επιλυθούν εκατέρωθεν διαφορές σχετικά με τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κλείσιμο
Η αναπληρωτής εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ δήλωσε στο Βερολίνο ότι «η συνάντηση θα είναι ένα μήνυμα για τις στενές γαλλο-γερμανικές σχέσεις. Η συνάντηση θα αφορά στην ανάκαμψη της Ευρώπης μετά το πανδημία του κορονοϊού και άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρίσι, κεντρικό θέμα θα είναι, μεταξύ άλλων, το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο πρότειναν από κοινού οι Μακρόν και Mέρκελ τον Μάιο.

Είναι η πρώτη ξένη επίσκεψη υψηλού ξένου επισκέπτη στη Γερμανία μετά την μαζική εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΝΤ: Κρίση «άνευ προηγουμένου» λόγω κορωνοϊού - Σχεδόν 5% παγκόσμια ύφεση το 2020

Κορωνοϊός: Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ

Στο κενό οι υπαινιγμοί Παπαγγελόπουλου για Σαμαρά: «Δεν με πίεσε. Δεν παρενέβη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης