Κορωνοϊός - Βραζιλία: Δικαστής υποχρεώνει τον Μπολσονάρου να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Δικαστής υποχρεώνει τον Μπολσονάρου να φορά μάσκα σε δημόσιους χώρους

Με τη συμπεριφπορά του, ο Μπολσονάρου έχει εκθέσει αρκετό κόσμο σε κίνδυνο, σύμφωνα με την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή στη Βραζιλία

coronavirus_bolsonaru
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Βραζιλία, διέταξε την Τρίτη τον πρόεδρο της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανόνες, που απαιτούν να φορά μάσκα στο πρόσωπό του, όποτε βρίσκεται σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Τα προηγούμενα σαββατοκύριακα, ο Μπόλσονάρου είχε προσχωρήσει, χωρίς να φορά μάσκα, σε πλήθος ανθρώπων που διαμαρτύρονταν κατά του Κογκρέσου και το Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας και είχε επισκεφτεί αρτοποιεία και υπαίθριους πάγκους τροφίμων, προσελκύοντας αρκετό κόσμο γύρω του.

Σύμφωνα με τους τοπικούς κανόνες, οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρες, ώστε να συμβάλουν, έτσι, στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται με πρόστιμο 390 δολαρίων.

Ο δικαστής που έκρινε την υπόθεση του Μπολσονάρου, δήλωσε πως ο πρόεδρος της Βραζιλίας «έχει εκθέσει άλλους ανθρώπους στη μετάδοση μιας ασθένειας που έχει προκαλέσει εθνική αναταραχή».

Γενικά, ο Μπολσονάρου έχει υποτιμήσει τον κίνδυνο της COVID-19, επιμένοντας ότι οι αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις από την κοινωνική απομόνωση θα είναι χειρότερες από την υγειονομική ζημία που προκαλεί ο ιός. Την ίδια στιγμή, πάντως, περισσότεροι από 51.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημία στη Βραζιλία.

Ειδήσεις σημερα:

Εφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του

Στον εισαγγελέα η ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή

Ρωσία: Γιατί ο Πούτιν στέλνει τη Ζαχάροβα στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης