Κορωνοϊός - Ρωσία: Από «σήραγγα» απολύμανσης περνάνε υποχρεωτικά οι επισκέπτες του Πούτιν

Κορωνοϊός - Ρωσία: Από «σήραγγα» απολύμανσης περνάνε υποχρεωτικά οι επισκέπτες του Πούτιν

Προκειμένου να συναντήσουν τον Ρώσο πρόεδρο ψεκάζονται πρώτα με απολυμαντικό

tunnel
Από ειδικό θάλαμο απολύμανσης περνάνε υποχρεωτικά όσοι θέλουν να επισκεφθούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει η Guardian, επικαλούμενη τοπικά ΜΜΕ, η Ρώσος πρόεδρος προστατεύεται από τον νέο κορωνοϊό μέσω της ειδικής «σήραγγας» που έχει στηθεί για τους επισκέπτες του στην προαστιακή προεδρική κατοικία στο Νόβο-Ογκαριόβο. Ο «χάι τεκ» θάλαμος απολύμανσης έχει κατασκευαστεί από μια ρωσική εταιρεία που έχει την έδρα της στην Πένζα, και το πρακτορείο ειδήσεων Ria δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς πώς λειτουργεί.



Όπως μπορεί κανείς να δει στο κλιπ, τα άτομα που περνάνε μέσα από τη «σήραγγα» φορούν μάσκα και ψεκάζονται με απολυμαντικό από το πάνω μέρος και από το πλάι. Το ρωσικό πρακτορείο περιγράφει τη διαδικασία σαν ένα ανάλαφρο σύννεφο υγρασίας που καλύπτει τα ρούχα των ανθρώπων και τα εκτεθειμένα σημεία του σώματός τους.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, είχε πει τον Απρίλιο ότι όσοι συναντούν τον Ρώσο πρόεδρο υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού. Έναν μήνα αργότερα, ο ίδιος ο Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι είχε μολυνθεί.

Κλείσιμο
Η Ρωσία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που την κατατάσσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Ο σχετικά χαμηλός αριθμός θανάτων πάντως (συγκριτικά με άλλες χώρες με πολλά κρούσματα) που έχει ανακοινώσει η Μόσχα έχει κάνει πολλούς επικριτές της κυβέρνησης να μιλούν για αδιαφάνεια ή ακόμα και συγκάλυψη θανάτων.

Δείτε βίντεο: «Σήραγγα» απολύμανσης για τους επισκέπτες του έφτιαξε ο Πούτιν
«Σήραγγα» απολύμανσης για τους επισκέπτες του έφτιαξε ο Πούτιν



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Γιατί «έριξε τον κύβο» των κυβερνητικών αλλαγών από τα Ιεροσόλυμα

Κορωνοϊός: Γιατί βρέθηκε στο «κόκκινο» η Θράκη με έξαρση των κρουσμάτων

Επίθεση με βιτριόλι: Το κινητό τηλέφωνο αποκάλυψε την εμμονή της 35χρονης με την Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης