Ρωσία: Την 1η Ιουλίου η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοίνωσε ο Πούτιν

Ρωσία: Την 1η Ιουλίου η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση ανακοίνωσε ο Πούτιν

Η ψηφοφορία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας – Εφόσον εγκριθούν οι προτεινόμενες αλλαγές, ο Πούτιν θα μπορεί να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036 

putin_adsdsda
Τη νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία που θα κρίνει τη δυνατότητα παραμονής του Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία για άλλες δύο θητείες ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ως νέα ημερομηνία για την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση ορίστηκε η 1η Ιουλίου. Η προηγούμενη ημερομηνία, στις 22 Απριλίου, αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Πούτιν μέχρι το 2036;


Οι συνταγματικές τροπολογίες που αφορούν στη συνταγματική αναθεώρηση και οι οποίες είχαν εγκριθεί από την ρωσική βουλή και το Συνταγματικό Δικαστήριο, μηδενίζουν τις προηγούμενες θητείες του Ρώσου προέδρου και του δίνουν την δυνατότητα να επανεκλεγεί για δύο ακόμη συνεχόμενες θητείες έως το 2036.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η 1η Ιουλίου είναι κατάλληλη ημερομηνία και από νομικής άποψης, ενώ παρέχει στους Ρώσους τη δυνατότητα να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε επίσης του Ρώσους πολίτες να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν ενεργά στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Σακέλλης στον ΘΕΜΑ 104,6: Ο τουρισμός χάθηκε για φέτος


Σύγχυση για το «άνοιγμα» του τουρισμού σε Ελ. Βενιζέλος και Μακεδονία από 15 Ιουνίου


Εκτός ελέγχου: Άλλοι 3 νεκροί στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης