Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εκτίμηση για πάνω από 200.000 νεκρούς έως τον Οκτώβριο

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Εκτίμηση για πάνω από 200.000 νεκρούς έως τον Οκτώβριο

Τι αναφέρει η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον

covid_us
Τουλάχιστον 201.129 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός περί τις αρχές του Οκτωβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής — κυρίως λόγω της διαδικασίας επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, που ήδη έχει προχωρήσει σε πολλές πολιτείες — προέβλεψε χθες Δευτέρα το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η εκτίμηση του IHME είναι αυξημένη κατά 18% από τους 169.890 θανάτους που προέβλεπε μέχρι πρότινος. Το ινστιτούτο προειδοποιεί ότι η Φλόριντα θα είναι ανάμεσα στις πολιτείες που θα υποστούν τα βαρύτερα πλήγματα, καθώς αναμένει ότι θα καταγράψει 18.675 θανάτους (+186% από την 10η Ιουνίου, όταν προέβλεπε 6.559).

Το ινστιτούτο αναθεωρεί επίσης προς το χειρότερο την εκτίμησή του για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στην Καλιφόρνια, όπου προβλέπει 15.155 (+72% από τους 8.812 που ανέμενε ως εδώ) καθώς και στην Αριζόνα, όπου προβλέπει 7.415 (+56% από τους 4.762).

Ειδήσεις σήμερα

Επιστολή του Γερμανού επιθεωρητή στους γονείς της μικρής Μαντλίν: Είναι νεκρή

Τραμπ: Ο Μπόλτον θα παρανομήσει αν δημοσιεύσει βιβλίο για την θητεία του στον Λευκό Οίκο

O Τραμπ τα «σπάει» με τη Μέρκελ για το ΝΑΤΟ: Αποσύρει 10.000 στρατιώτες από τη Γερμανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης