Ιπποδρομίες Royal Ascot: Για πρώτη φορά από το 1711 χωρίς θεατές

Ιπποδρομίες Royal Ascot: Για πρώτη φορά από το 1711 χωρίς θεατές

Οσοι ωστόσο από τους διάσημους θεατές θέλουν να επιδείξουν τα περίφημα καπέλα και τα λοιπά εξεζητημένα αξεσουάρ τους μπορούν να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού πρώτα πληρώσουν συνδρομή 5 στερλινών

Ascot_main

Για πρώτη φορά σε διάστημα περισσότερων των τριών αιώνων ιστορίας, η πιο λαμπερή ιπποδρομία στον κόσμο δεν θα έχει κοινό στις κερκίδες, στα πάδοκ, στις απονομές, στα περίπτερα της. Παρά την πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο, η παραδοσιακή ιπποδρομία του Royal Ascot που πρωτοδιεξήχθη στις 11 Αυγούστου του 1711, θα γιορταστεί και φέτος. Από σήμερα  έως το Σάββατο, 20 Ιουνίου οι αγώνες θα τελεσθούν κανονικά, αν και χωρίς θεατές.  



Τα τηλεοπτικά δίκτυα ITV Racing and Sky Sports θα καλύψουν τη δράση αλόγων και αναβατών στο στίβο,  αλλά το ερώτημα είναι  τι θα γίνει   με τη παρέλαση των διασήμων και μη με τα εντυπωσιακά καπέλα τους που χαρίζουν χρώμα, στυλ και εκκεντρικότητα;  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά καθιστούν τη βασιλική διοργάνωση δημοφιλή και πολυφωτογραφημένη. Αλλά και εδώ βρέθηκε λύση.
Αν και  οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι θα χάσουν  φέτος  περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ λόγω της δημόσιας απαγόρευσης προσέλευσης  θεατών, πήραν μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία ώστε να συνεχίσουν την παράδοση, έστω και διαδυκτιακά.


Ενθαρρύνουν του πιστούς των αγώνων να επιδείξουν τα  εξεζητημένα αξεσουάρ τους από το σπίτι τους και να μοιραστούν τις φωτογραφίες τους  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γυναικεία καπέλα όλων των ειδών των χρωμάτων και των διαστάσεων, περίτεχνα ή κακόγουστα με υπερμεγέθη λουλούδια, παπαγάλους, σημαίες, αεροπλανάκια, τούλια, γείσα σε μέγεθος  πιατέλας και λοιπές περίπλοκες κατασκευές  θα δώσουν εικονικά το τακτικό τους ραντεβού χρησιμοποιώντας τα hashtags #StyledWithThanks και #RoyalAscot".


 
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν ,  με πρώτη βρετανική υψηλή κοινωνία,  πρέπει να εγγραφούν και να συνεισφέρουν 5 λίρες (5,60 ευρώ) στη σελίδα της καμπάνιας. Προβλέπεται  ότι τα τρία πιο πρωτότυπα καπέλα και οι κομψότερες εμφανίσεις θα λάβουν ένα τιμητικό βραβείο. Το ίδιο ισχύει  και για τα πρωτότυπα αντρικά ημίψηλα , ενώ δεν αποκλείονται της απονομής οι γαλαζοαίματοι. Με αυτο το τρόπο η παράδοση θα συνεχιστεί, παρότι  από το σπίτι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επί τόπου την απολαυστική  εμπειρία του σερβιρίσματος  υπέροχων γαστρονομικών  δημιουργιών, ευφάνταστων   κοκτέιλ και την ιεροτελεστία των απογευματινών τείων. Αλλά και  γι αυτό η τεχνολογία είναι παρούσα καθώς οι διοργανωτές προσφέρουν μέσω ιστοσελίδων κετέρινγκ   διανομής κατ΄οίκον. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης