Τραμπ: Δύσκολα γενέθλια με πεσμένα ποσοστά και φήμες για εξασθενημένη υγεία

Τραμπ: Δύσκολα γενέθλια με πεσμένα ποσοστά και φήμες για εξασθενημένη υγεία

«Ενός κακού μύρια έπονται» για τον Αμερικανό πρόεδρο που μόλις έκλεισε τα 74 - Η «αστάθεια» σε πρόσφατη ομιλία του πυροδότησε σενάρια για προβλήματα υγείας - Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ

trump_sad
«Ενός κακού μύρια έπονται». Το αρχαίο αυτό ρητό, ταιριάζει γάντι στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει και πολύ διάθεση να γιορτάσει τα 74α γενέθλιά του, όταν βλέπει να του ξεφεύγει μέσα από τα χέρια του, μία κατά τα άλλα «εύκολη νίκη». Εκτός από τα ποσοστά του, τα οποία κατακρημνίζονται και τη δημοφιλία του που καταποντίζεται εξαιτίας της πανδημίας, της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ και όσων επακολούθησαν, τώρα έχει να αντιμετωπίσει και φήμες σχετικά με την υγεία του.




Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα βίντεο από μία τελετή αποφοίτησης της στρατιωτικής ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ. Εκεί ο Τραμπ απεικονίζεται να κινείται με δυσκολία, να έχει ασταθές περπάτημα, αλλά και να μην μπορεί να φτάσει το ποτήρι με νερό στο στόμα του. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο πρόεδρος μοιάζει να αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τους πολίτες του. Ενδεικτικό είναι ότι έξι στους δέκα Αμερικανούς αποδοκιμάζουν τα μηνύματα και τον χειρισμό του σε σχέση με τη δολοφονία του Φλόιντ και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν.

Το ασταθές βάδισμα του Τραμπ που προβληματίζει


Κλείσιμο
Ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται διχασμένοι: το 76% των λευκών Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει πως η ρητορική του Τραμπ ήταν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου σωστή, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 94% των λευκών Δημοκρατικών πιστεύει ότι το μήνυμα του Τραμπ ήταν λανθασμένο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το νέο βιβλίο για την πρώτη κυρία, για τις σχέσεις της οποίας με τον σύζυγό της έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι.

Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι οφείλουν να παραδεχτούν ότι η χημεία μεταξύ τους ή η έλλειψη αυτής προκαλεί αμηχανία. Αν λάβει κανείς στα σοβαρά τη βιογραφία της Μελάνια, γραμμένη από τη δημοσιογράφο της Washington Post Μαίρη Τζόρνταν, η πρώτη κυρία δεν είναι και τόσο δευτεραγωνίστρια. Για την ακρίβεια περιγράφεται ως κυνική και δαιμόνια, η οποία εκβίασε το νεοεκλεγέντα τότε Τραμπ, μένοντας στη Νέα Υόρκη για να επαναδιαπραγματευτεί το προγαμιαίο συμβόλαιό της.

Melania Trump and "The Art of Her Deal"


Με τούτα και με κείνα, ο Τραμπ έχει αρχίσει να αναλογίζεται την πιθανότητα μιας εκλογικής ήττας. Για πρώτη φορά έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο αυτό, δηλώνοντας ότι θα ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Ήταν μία απάντηση στον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε πως ο Ρεπουμπλικανός ενδέχεται να «κλέψει» και να αρνηθεί να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. «Ασφαλώς, εάν δεν νικήσω, δεν θα νικήσω. Αυτό που εννοώ, ξέρετε, είναι ότι θα συνεχίσω και θα κάνω άλλα πράγματα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News Channel.

Στην τελευταία του ομιλία, πάντως, άκουσε τους συμβούλους του, χαμηλώνοντας αισθητά τους τόνους. «Ο στρατός βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για να θέσει τέλος στην τρομερή αδικία της πολιτικής των διακρίσεων» κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα ατομικά δικαιώματα στη δεκαετία του 1960, δήλωσε ο Τραμπ. Είχε προηγηθεί η δήλωσή του ότι η κυβέρνησή του «θα επενδύσει περισσότερο στην εκπαίδευση των αστυνομικών και θα λάβει μέτρα για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε κεφάλαια για τις μικρές επιχειρήσεις στις κοινότητες των μειονοτήτων».

Protests Erupt After Deadly Shooting Of Rayshard Brooks | Sunday TODAY


Αυτή η δήλωση βέβαια ήρθε με αισθητή καθυστέρηση, τρεις εβδομάδες μετά τις ταραχές. Οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας πάντως ενισχύονται ακόμη περισσότερο, μετά και τη δολοφονία ενός ακόμα Αφροαμερικανού, του Ρεϊσάρντ Μπρουκς. Οι τελευταίες του στιγμές καταγράφηκαν σε βίντεο από τις κάμερες που βρίσκονται στις στολές των αστυνομικών.

Το θύμα κοιμόταν στο αυτοκίνητό του έξω από ένα κατάστημα fast food, όταν τον πλησίασαν αστυνομικοί. Όταν επιχείρησαν να του βάλουν χειροπέδες το έβαλε στα πόδια. Οι αστυνομικοί, αντί να τον κυνηγήσουν, τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραίτησή της επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντα Έρικα Σιλντς. Η δήμαρχος της πόλης καταδίκασε το περιστατικό, το οποίο αναζωπύρωσε τις διαδηλώσεις.



Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγει ο τουρισμός: Πύλες ασφαλείας τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία»

Πανελλαδικές 2020: Με Γλώσσα και Λογοτεχνία σήμερα η πρεμιέρα

Με νέους κανόνες από σήμερα τα γυμναστήρια - Αναλυτικός οδηγός για εργαζόμενους και αθλητές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης