Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Τυνησίας

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Τυνησίας

Περίπου χίλιοι διαδηλωτές προερχόμενοι από τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας ζητώντας την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τυνησία συνέρευσαν σήμερα το πρωΐ στο κέντρο της πόλης

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Τυνησίας
Περίπου χίλιοι διαδηλωτές προερχόμενοι από τις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας ζητώντας την παραίτηση της μεταβατικής κυβέρνησης στην Τυνησία συνέρευσαν σήμερα το πρωΐ στο κέντρο της Τύνιδος, όπως μεταδίδουν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη χώρα.

Φθάνοντας στο κέντρο της πρωτεύουσας νωρίς το πρωΐ, οι διαδηλωτές διέσχισαν την λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, κεντρική αρτηρία και συνήθη δρομολόγιο για τις συγκεντρώσεις, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, έξω από το οποίο ξεδίπλωσαν ένα τεράστιο πορτραίτο του αυτοπυρπολημένου διαδηλωτή Μοχάμεντ Μπουαζίζι.

Ο νεαρός πωλητής φρούτων έγινε σύμβολο του αγώνα κατά του προηγούμενου καθεστώτος όταν έγινε ανθρώπινος δαυλός στη διαδήλωση της 17ης Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Οι κάτοικοι της Τυνησίας διαδηλώνουν καθημερινά κατά της επιβίωσης ‘σταγονιδίων’ του προηγούμενου καθεστώτος στην μεταβατική κυβέρνηση συμμαχίας, που σχηματίσθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Το επονομαζόμενο ‘Καραβάνι’ επρόκειτο να φθάσει στην Τύνιδα πεζή, σε τέσσερις, ή πέντε ημέρες, όπως όμως εξήγησαν σήμερα οι οδοιπόροι «δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο στον αγώνα για την πτώση της κυβέρνησης».

Ήσαν περίπου 300 κατά την έναρξη της πορείας χθες το πρωΐ από το Μενζέλ Μπουζάιαν, σε απόσταση 280 χλμ νοτίως της πρωτεύουσας, και στο δρόμο πολλοί άλλοι διαδηλωτές προστέθηκαν στο αρχικό σώμα της διαδήλωσης, τονίζουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Προτού φθάσουν στο κέντρο της πόλης, τους διαδηλωτές πλαισίωνε μία πομπή από ετερόκλητα οχήματα, φορτηγά, μοτοσικλέτες.

Η διαδήλωση οργανώθηκε, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αυθόρμητα από νέους της περιοχής.

Οι συνδικαλιστές και μέλη οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποφάσισαν στην πορεία να προστεθούν στο κύμα διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης