Παραιτήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Δυτικής Αφρικής

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Δυτικής Αφρικής

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των κρατών της Δυτικής Αφρικής Φιλίπ Ανρί Ντακουρί-Ταμπλέ, που πρόσκειται στον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο παραιτήθηκε...

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Δυτικής Αφρικής

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των κρατών της Δυτικής Αφρικής (BCEAO), υπήκοος της Ακτής Ελεφαντοστού, Φιλίπ Ανρί Ντακουρί-Ταμπλέ, που πρόσκειται στον απερχόμενο πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο παραιτήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα κατά το τέλος της συνόδου κορυφής της Δυτικής Αφρικής στο Μπαμάκο.

Ο κ. Ντακουρί-Ταμπλέ "υπέβαλε ο ίδιος" την παραίτησή του, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής των ηγετών των οκτώ χωρών-μελών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Δυτικής Αφρικής (UEMOA), της οποίας η BCEAO είναι η εκδοτική τράπεζα.

Η θέση του ως διοικητής της BCEAO, θέση που κατείχε εδώ και δύο χρόνια, είχε γίνει αφόρητη την επομένη των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν την Παρασκευή από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ): ταξιδιωτική απαγόρευση και πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Κατηγορήθηκε ότι δεν συμμορφώθηκε προς την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών της UEMOA, που ελήφθη στις 23 Δεκεμβρίου, να δώσει στον Αλασάν Ουατάρα, πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, όλες οι εξουσίες να διαχειρίζεται τις υποθέσεις που σχετίζονται με αυτό το θεσμικό όργανο και με την BCEAO.

Ωστόσο, 60-100 δισεκατομμύρια φράγκα CFA (91,5 έως 152,4 εκατ, ευρώ) εκταμιεύτηκαν από την BCEAO υπέρ του καθεστώτος Γκμπάγκμπο από τότε.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης