Ντίλαν για δολοφονία Φλόιντ: Αρρώστησα βλέποντας το βίντεο του θανάτου του

Ντίλαν για δολοφονία Φλόιντ: Αρρώστησα βλέποντας το βίντεο του θανάτου του

«Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής»,  δήλωσε ο καλλιτέχνης - Στα τέλη Μαρτίου ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι εδώ και οκτώ χρόνια, το «Murder Most Foul»

bobdylan
Σε μια σπάνια συνέντευξή του στους New York Times, ο θρυλικός μουσικός Μπομπ Ντίλαν δήλωσε ότι αρρώστησε βλέποντας το βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

«Αρρώστησα που τον έβλεπα να βασανίζεται έως θανάτου με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο μουσικός στην πρώτη συνέντευξή του από τότε που του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας το 2016.

«Αυτό ξεπερνά τη φρίκη. Ας ελπίσουμε ότι θα απονεμηθεί σύντομα δικαιοσύνη για την οικογένεια Φλόιντ και τη χώρα», συμπλήρωσε.

Στα 79 του χρόνια, ο Ντίλαν, τραγούδια του οποίου όπως το "Hurricane" (1976) καταγγέλλουν την αστυνομική βία εναντίον των μαύρων, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την επόμενη Παρασκευή το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και 8 χρόνια, το "Rough and Rowdy Days".

Στα τέλη Μαρτίου, ενώ η πανδημία σάρωνε τις ΗΠΑ, ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι εδώ και 8 χρόνια, το "Murder Most Foul", μια μπαλάντα 17 λεπτών, που είναι αφιερωμένη στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε, την οποία παραχώρησε μέσω τηλεφώνου από το σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ο δημιουργός εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου και τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Κλείσιμο
«Η υπερβολική έπαρση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές κυρώσεις. Ίσως βρισκόμαστε στην παραμονή της ολοκληρωτικής καταστροφής», τονισε.

Όπως, όμως, υπογράμμισε, δεν σκέφτεται τον θάνατό του: «Σκέφτομαι τον θάνατο της ανθρώπινης φυλής».

«Κάθε ανθρώπινο ον, όσο ισχυρό και δυνατό είναι, παραμένει ευάλωτο μπροστά στον θάνατο. Το σκέφτομαι γενικά, όχι προσωπικά», συμπλήρωσε ο Μπομπ Ντίλαν. 

Ειδήσεις σήμερα

Θρίλερ για τον εντοπισμό της μικρής Μαρκέλλας - «Tην κοκκινομάλλα πρέπει να βρει η Αστυνομία» λέει η μητέρα της

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του θύματος, του συντρόφου της 35χρονης και οι απίστευτοι ισχυρισμοί της

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στον Εχίνο - Αντιδρούν οι κάτοικοι για τη νέα καραντίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης