Χάος στη Λιβύη από εκρήξεις ναρκών: Επτά νεκροί και δέκα τραυματίες

Χάος στη Λιβύη από εκρήξεις ναρκών: Επτά νεκροί και δέκα τραυματίες

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Τρίπολης - Υπάρχουν και νάρκες «τοποθετημένες μέσα σε σπίτια που απειλούν τη ζωή των αμάχων» εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

libya_war
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε έκρηξη ναρκών στα νότια προάστια της Τρίπολης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA).

Οι νάρκες «που τοποθέτησαν από πολιτοφύλακες του (Χαλίφα) Χάφταρ εξερράγησαν στο Αϊν Ζάρα και στο Ουάντι αλ Ραμπί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμίν αλ Χασέμι.

«Οι συνοικίες όπου σημειώθηκαν οι μάχες σπάρθηκαν με νάρκες (σ.σ.κατά προσωπικού), μαζί με μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών που εγκαταλείφθηκαν στο πεδίο της μάχης» πρόσθεσε.

Υπάρχουν όμως και νάρκες «τοποθετημένες μέσα σε σπίτια που απειλούν τη ζωή των αμάχων που επιστρέφουν στα σπίτια τους», επισήμανε ο εκπρόσωπος.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους μετά την πτώση Καντάφι το 2011. Από τον Απρίλιο του 2019, ο πόλεμος έχει αφήσει εκατοντάδες ανθρώπους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων, και ώθησε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Αυτές οι οικογένειες ξεκίνησαν να επιστρέφουν στις συνοικίες τους αυτή την εβδομάδα, και ορισμένες ακόμη διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από νάρκες.

Στις 3 Ιουνίου, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού από δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Χάφταρ στην νότια Τρίπολη.

Κλείσιμο
Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο αποτυχημένης επίθεσης στην πρωτεύουσα Τρίπολη, έδρα της GNA, οι δυνάμεις του Χάφταρ αποσύρθηκαν πρόσφατα στα προπύργια τους στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας.

Στις 26 Μαΐου, η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (Manul) «καταδίκασε έντονα» οποιαδήποτε χρήση ναρκών κατά προσωπικού εναντίον αμάχων σε ορισμένες συνοικίες της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένων των Αϊν Ζάρα και Σαλαχεντίν, νότια της πρωτεύουσας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αφηνίασαν οι Τούρκοι μετά τη συμφωνία για την ΑΟΖ: 69 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

Τσίπρας: Αναγκαία η συμφωνία με την Ιταλία - Να ενταχθεί σε συνολική στρατηγική

Αλεξάντερ Ρίμπακ: «Όταν κέρδισα στη Eurovision ξεκίνησα τα αντικαταθλιπτικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης