Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Αυτός είναι ο 43χρονος παιδόφιλος - Γεμάτο βιασμούς, ναρκωτικά και διαρρήξεις το μητρώο του

Εξαφάνιση μικρής Μαντλίν: Αυτός είναι ο 43χρονος παιδόφιλος - Γεμάτο βιασμούς, ναρκωτικά και διαρρήξεις το μητρώο του

Νέα στοιχεία για το πλούσιο ποινικό μητρώο του 43χρονου παιδόφιλου που ταυτοποιήθηκε σαν ο βασικός ύποπτος της πολύκροτης υπόθεσης - Ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η πορτογαλική αστυνομία

medleen-0
Οι Γερμανοί εισαγγελείς αποκάλυψαν σήμερα ότι πιστεύουν πως η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή καθώς προέκυψε ότι ο βασικός ύποπτος - ένας 43χρονος παιδόφιλος - έχει 17 καταδίκες και ξεκίνησε να κακοποιεί «μικρά κορίτσια» ως έφηβος, ωστόσο η πορτογαλική αστυνομία επέλεξε... να τον αγνοήσει.

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή στη βόρεια Γερμανία για βιασμό, φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του, κατά τη διάρκεια κοινής τους εξόδου σε μπαρ, ότι «γνώριζε τα πάντα» για το τι είχε συμβεί στη Μαντλίν.

Πλέον, η πορτογαλική αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά σοβαρών ερωτημάτων, καθώς οι Γερμανοί και οι Βρετανοί ομόλογοί τους διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος Μπρούκνερ, δεν είχε καταχωριστεί σε 600 υπόπτους παρά το «πλούσιο» ποινικό του ιστορικό, τις κακοποιήσεις παιδιών και την απόφασή του να φύγει από την Πράια ντα Λουζ, λίγο μετά την εξαφάνιση της τρίχρονης, στις 3 Μαΐου 2007.


«Αποδιοπομπαίος τράγος» ο Μπρούκνερ για τον Πορτογάλο ντετέκτιβ

Ο αμφιλεγόμενος Πορτογάλος ντετέκτιβ που αρχικά ανέλαβε επικεφαλής της έρευνας για την απαγωγή της Μαντλίν, Γκονζάλο Αμαράλ, είπε ότι τον απέκλεισε από την έρευνα το 2008 και ισχυρίζεται ότι ο Μπρούκνερ αποτελεί τον «αποδιοπομπαίο τράγο» στην ιστορία.

Κλείσιμο
Ο Γερμανός πέρασε 12 χρόνια ζώντας στο Αλγκάρβε, σαν ντίλερ ναρκωτικών, πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες, ενώ είχε φτάσει στο σημείο να βιάσει ακόμη και μια 72χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια στο διαμέρισμά της. Μάλιστα, η σεξουαλική επίθεση κατά της συνταξιούχου, ακολούθησε μια διάρρηξη - και η αστυνομία πίστευε εδώ και πολύ καιρό ότι η Μαντλίν μπορεί να είχε απαχθεί κατά τη διάρκεια μιας διάρρηξης.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Γούλτερς δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα «ότι η Μαντλίν ΜακΚαν είναι νεκρή» και έκανε έκκληση για εμφάνιση μαρτύρων. Από την πλευρά τους, οι γονείς του κοριτσιού ανέφεραν πως εξακολουθούν να ελπίζουν πως μπορεί ακόμα να είναι ζωντανή, ωστόσο είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν «με ρεαλισμό την πραγματικότητα».

Ο Κρίστιαν Μπρούκνερ φέρεται να μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την απαγωγή της Μαντλίν με έναν φίλο του σε μια παμπ, στη δέκατη επέτειο της εξαφάνισής της, όταν το πρόσωπό της εμφανίστηκε στην τηλεόραση του καταστήματος, το 2017, ενώ στη συνέχεια του έδειξε και βίντεο, στο οποίο βίαζε μια γυναίκα.


Ο φίλος του Μπρούκνερ πήγε και ομολόγησε όσα έμαθε στην αστυνομία, ωστόσο, μετά από τρία χρόνια ερευνών, δημοσιοποίησαν εξαιρετικές λεπτομέρειες σχετικά με το παρελθόν του παιδεραστή και προσέφεραν, ταυτόχρονα, αμοιβή 10.000 ευρώ σε όποιον μπορούσε να τους βοηθήσει με την υπόθεση Μαντλίν, καθώς... δεν συγκέντρωναν αρκετά στοιχεία για να τον κατηγορήσουν για τη δολοφονία της!

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι χρησιμοποίησε ένα βανάκι, στο οποίο ζούσε για να πνίξει την τρίχρονη μετά την αρπαγή της, αλλά μετά τη μεταφορά του οχήματος στη Γερμανία, δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία DNA της Μαντλίν μέσα σε αυτό, σύμφωνα με το Sky News. Μια Jaguar που κατείχε επίσης ο Μπρούκνερ, είναι επίσης στα χέρια τους, αλλά οι ιατροδικαστικές ομάδες δεν βρήκαν τα στοιχεία που ήθελαν.

Συνοψίζοντας...

Και καθώς οι ντετέκτιβ στη Γερμανία ανέφεραν πως η υπόθεση της Μαντλίν αντιμετωπίζεται σαν φόνος, ενώ η αστυνομία της Βρετανίας υποστηρίζει πως παραμένει, ακόμα, αγνοούμενη, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, είναι τα ακόλουθα:

- H πορτογαλική αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά σοβαρών ερωτημάτων, καθώς αποκαλύπτεται ότι ο άντρας που μπορεί να είχε απαγάγει τη Μαντλίν, πέρασε 12 χρόνια στην Πορτογαλία πριν από την εξαφάνισή της, διαπράττοντας σοβαρά «σεξουαλικά εγκλήματα» και συμμετέχοντας σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών χωρίς ποτέ να συλληφθεί. 

- Η γερμανική αστυνομία ενημερώθηκε για τη συνομιλία του Μπρούκνερ με τον φίλο του στην παμπ το 2017, αλλά τρία χρόνια μετά επιβεβαιώθηκε, επιτέλους, ότι είναι ύποπτος.

- Το βαν και η Τζάγκουαρ του Μπρούκνερ εντοπίστηκαν από την αστυνομία που πιστεύει ότι το ένα ή και τα δύο αποτέλεσαν «κομμάτια» του εγκλήματος, ωστόσο η έλλειψη αποδείξεων μέσω DNA οδήγησε στην προσφορά αμοιβής 10.000 ευρώ για οποιαδήποτε πληροφορία θα οδηγούσε στην καταδίκη του.

- Ο Πορτογάλος ντετέκτιβ που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση, ανέφερε ότι ο «Christian B» έπαψε να είναι ύποπτος το 2008 - όμως μια συζήτηση «χρόνια αργότερα» σε ένα διαδικτυακό φόρουμ σχετικά με τη Μαντλίν και την απαγωγή της, γνωστοποιήθηκε και κινητοποίησε την αστυνομία.

Η Downing Street είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να είναι σημαντικές και πρόσθεσαν ότι οι σκέψεις του πρωθυπουργού βρίσκονται στην οικογένεια ΜακΚαν, «που έχει υποφέρει τόσο πολύ».

Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο δείχνει αστυνομικό στη Φλόριντα να γονατίζει στο λαιμό άνδρα κατά τη διάρκεια σύλληψης!

Όσο μεγαλύτερη απόσταση κρατάμε, τόσο πιο ασφαλείς είμαστε από τον κορωνοϊό, δείχνει νέα μελέτη

Κλείνουν πάλι μουσεία, γκαλερί και πάρκα στη Σεούλ λόγω του νέου κύματος κρουσμάτων κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης