Κορωνοϊός: Ινστιτούτο ομορφιάς στην Ταϊλάνδη έφτιαξε... μίνι μάσκες για τις πελάτισσες

Κορωνοϊός: Ινστιτούτο ομορφιάς στην Ταϊλάνδη έφτιαξε... μίνι μάσκες για τις πελάτισσες

Για να μπορούν να κάνουν θεραπείες στο πρόσωπο χωρίς να διατρέχουν τον κίνδυνο να μολυνθούν ούτε οι πελάτισσες ούτε οι γιατροί

thailand
Καθώς οι επιχειρήσεις στην Ταϊλάνδη τροποποιούν τις πρακτικές εργασίας τους στην μετά το lockdown εποχή, ένα κέντρο ομορφιάς στην Μπανγκόκ επινόησε μια μίνι μάσκα προσώπου για τους γιατρούς και τις πελάτισσες που θέλουν να υποβληθούν σε επεμβάσεις κοσμητικής την εποχή του κορωνοϊού.

Η ιδέα της μάσκας, η οποία χρησιμοποιεί μια στενότερη προστατευτική λωρίδα για να εκθέτει μεγαλύτερο μέρος του προσώπου, αποσκοπεί στο να μπορούν οι γιατροί να πραγματοποιούν επεμβάσεις κοσμητικής περιορίζοντας την επαφή με την μύτη και το στόμα του ασθενούς (απ΄όπου μπορεί να μεταδοθεί ο κορωνοϊός).

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν παράξενο αλλά είναι στ΄αλήθεια φανταστικό επειδή είναι ειδικά σχεδιασμένη να μας κρατάει ασφαλείς κατά τις θεραπείες προσώπου», λέει η Κανίκα Σάε-Νγκόου, μια πελάτισσα στην Κλινική Waleerat, η οποία χθες έκανε θεραπεία με λέιζερ στο πρόσωπό της.

Η κλινική δεν πουλάει επί του παρόντος τις μάσκες. Διαθέτει 100 από αυτές, τις οποίες απολυμαίνει και επαναχρησιμοποιεί.

✅  Covid-19: Thai clinic offers mini face mask for up-close beauty treatments


«Σκοπεύουμε επίσης να σχεδιάσουμε άλλες εκδοχές αυτών των μασκών που θα καλύπτουν τμήμα της μύτης ώστε οι γιατροί να επεμβαίνουν στη μύτη χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνουν την μάσκα από την μύτη της πελάτισσας», λέει ο Βισαρούτ Κριμτουνγκόνγκ, ο επικεφαλής μάρκετινγκ της κλινικής.

Κλείσιμο
Η κλινική λαμβάνει επίσης άλλες προφυλάξεις, περιλαμβανομένης της μείωσης του αριθμού των ασθενών καθημερινά σε 15 -ενώ στο παρελθόν ξεπερνούσαν τους 100- ώστε να επιτρέπεται η θερμομέτρησή τους και άλλοι έλεγχοι της υγείας τους.

Το προσωπικό της κλινικής χρησιμοποιεί μια πλαστική ασπίδα στη διάρκεια των θεραπειών και κάποιες από τις διοικητικές λειτουργίες της κλινικής γίνονται ηλεκτρονικά.

«Εχει μειώσει τον χρόνο που περνούν οι πελάτες εδώ σε λιγότερο από μια ώρα», λέει η ιδρύτρια της κλινικής.

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού για την αποφυγή της εξάπλωσής του και αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα των ινστιτούτων ομορφιάς.

Στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχουν σημειωθεί περίπου 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού και 58 θάνατοι, ενώ την περασμένη εβδομάδα δεν αναφέρθηκε κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νότια Κορέα: Νόσος που εμφανίστηκε σε παιδιά δεν συνδέεται με τον κορωνοϊό αλλά με τη νόσο Καβασάκι

Έπρεπε να εφαρμόσουμε πιο σφιχτό lockdown, λέει ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας

Βατόπουλος: «Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης