Ταξίδι στο διάστημα: Το απόγευμα στον ISS η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση - Δείτε live

Ταξίδι στο διάστημα: Το απόγευμα στον ISS η πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση - Δείτε live

Το διαστημόπλοιο αναμένεται να φτάσει στον ISS το απογευμα της Κυριακής μετά την πρώτη επιτηχημένη εκτόξευση επανδρωμένης πτήσης από αμερικανικό έδαφος από το 2011

space-x-arthro
Προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ταξιδεύει χωρίς προβλήματα το διαστημόπλοιο Endeavour όπως «βαφτίστηκε» από τους δύο αστροναύτες που επιβαίνουν σε αυτή την πρώτη ιδιωτική επανδρωμένη πτήση.

Δείτε live το ταξίδι και τις επικοινωνίες των δύο αστροναυτών με τους σταθμούς εδάφους:

Crew Demo-2


Νωρίτερα ο Μπομπ Μπένκερ και ο Νταγκ Χάρλι είχαν την πρώτη τους επί μακρόν επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου ανακοινώνοντας την αλλαγή του ονόματος του διαστημοπλοίου.

Tour from Space: Inside the SpaceX Crew Dragon Spacecraft on Its Way to the Space Station


Κλείσιμο
Η άφιξη του διαστημόπλοιου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αναμένεται σήμερα το απόγευμα μετά από συνολικά 19 ώρες από τη στιγμή της εκτόξευσης.

Η επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 της SpaceX έδωσε νέα ώθηση στο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 που αστροναύτες απογειώθηκαν από αμερικανικό έδαφος.

SPACEX LAUNCH MOMENT VIDEO ! 5.30.2020


Παράλληλα η χωρίς προβλήματα απογείωση και πτήση του διαστημοπλοίου ανοίγει διάπλατα την πόρτα για ιδιωτικές εταιρείες να μεταφέρουν έως και τουρίστες, στο μέλλον, στο διάστημα.

«Σας ευχαριστούμε για την πρώτη επανδρωμένη πτήση του Falcon 9. Ήταν απίστευτο... Ευχαριστούμε όλους για τη σκληρή δουλειά τους και σας ευχαριστούμε για το ταξίδι στο διάστημα» ήταν τα πρώτα λόγια του Χάρλι όταν το διαστημόπλοιο μπήκε σε τροχιά.

Ο 53χρονος Χάρλι και ο 49χρονος Μπένκερ θα παραμείνουν για ένα χρονικό διάστημα 1-4 μηνών στον ISS προτού να επιστρέψουν στη Γη.

Η κάψουλα Crew Dragon έχει ξαναεπισκεφθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το Μάρτιο του 2019, χωρίς πλήρωμα. Η αποστολή Demo-1 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την επιστροφή της κάψουλας, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Στις φλόγες οι ΗΠΑ για τη δολοφονία Φλόιντ - «Δεν θα επιτρέψω την αναρχία» λέει ο Τραμπ

Επιμένει ο άστατος καιρός: Βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική

Επίθεση με Βιτριόλι - Αποκαλυπτική μαρτυρία: Σταμάτησα μαυροφορεμένη γυναίκα με ψυχρό βλέμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης