Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΕΕ τον επόμενο μήνα
Ο διαπραγματευτής της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ διευκρίνισε ότι ο Τζόνσον θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εξετάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας
Ο αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα συνεχίσει τον επόμενο μήνα τις συνομιλίες με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, γράφει η εφημερίδα The Times σήμερα.
Ο διαπραγματευτής της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ διευκρίνισε ότι ο Τζόνσον θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για να εξετάσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας [1].
Οι διαπραγματεύσεις για τη σύναψη νέας συμφωνίας που θα διευθετεί εκκρεμή ζητήματα-κλειδιά στη διμερή σχέση μετά το 2021 σε διάφορους τομείς — από το εμπόριο ως τα αλιεύματα και την ασφάλεια — έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο ενόψει μιας προθεσμίας-κλειδί, τα τέλη του Ιουνίου, όταν τα δύο μέρη πρόκειται θεωρητικά να αποτιμήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Ο Φροστ επέμεινε την Τετάρτη ότι το ΗΒ δεν σκοπεύει να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο που τυπικά εκπνέει τον Δεκέμβριο, όπως προτείνουν οι Ευρωπαίοι.
Παρότι η Βρετανία εγκατέλειψε τυπικά την ΕΕ από την 31η Ιανουαρίου 2019, πολλά από τα βασικά συστατικά της ένταξής της παραμένουν αμετάβλητα για τη μεταβατική περίοδο, ως τα τέλη του έτους. Η διευθέτηση αυτή προβλέφθηκε ώστε να υπάρχει χρόνος οι δύο πλευρές να διαπραγματευθούν νέα συμφωνία για το εμπόριο, όμως μέχρι τώρα δεν καταγράφεται στην πραγματικότητα καμία απτή πρόοδος.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας