Βρετανία: «Αντάρτικο» από στελέχη των Συντηρητικών - Ζητούν την παραίτηση του Κάμινγκς

Βρετανία: «Αντάρτικο» από στελέχη των Συντηρητικών - Ζητούν την παραίτηση του Κάμινγκς

Εξηγήσεις θα κληθεί να δώσει ο Μπόρις Τζόνσον για τον στενό του σύμβουλο Ντομινίκ Κάμινγκς που παραβίασε την καραντίνα - Το 55% των Τόρις δείχνουν στο «δεξί χέρι» του Τζόνσον την... πόρτα 

cummings
Από.... ανάκριση θα περάσει σήμερα στη βουλή ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δίνοντας εξηγήσεις για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον στενό του σύμβουλο, Ντομινίκ Κάμινγκς.

Ένα 24ωρο μετά την παραίτηση του υφυπουργού Σκωτίας, Ντάγκλας Ρος, διαμαρτυρόμενος για την υποστήριξη της Ντάουνινγκ Στριτ στον Κάμινγκς που παραβίασε την καραντίνα πραγματοποιώντας ταξίδι 430 χιλιομέτρων, πληθαίνουν οι «φωνές» στην κυβέρνηση και το κόμμα των Συντηρητικών, τους Τόρις, για την απομάκρυνση του στενού συμβούλου του Τζόνσον.

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας χθες στους δημοσιογράφους ότι αποφάσισε να κάνει το ταξίδι για να είναι κοντά στην αδερφή του που είχε προσφερθεί να φροντίσει, εφόσον χρειαζόταν, τον τετράχρονο γιο του, επειδή η σύζυγός του ήταν άρρωστη και επειδή ο ίδιος θεώρησε πως είχε εκτεθεί στον κορωνοϊό, τόσο στο σπίτι όσο και στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο στενός σύμβουλος του Τζόνσον αποκάλυψε επίσης ότι και ο γιος του αρρώστησε όσο βρίσκονταν στο Ντάρχαμ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε αρνητικός στον κορωνοϊό.
Τα λεγόμενα του Κάμινγκς βρίσκουν σύμφωνο τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ παρέχει την πλήρη στήριξη στον Κάμινγκς την ώρα που έξι υπουργοί της κυβέρνησής του και τουλάχιστον 40 στελέχη του κόμματος του, των Τόρις, ζητούν την άμεση παραίτηση του.

Σχεδόν επί 20 λεπτά, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις για το ταξίδι του Κάμινγκς από το Λονδίνο στο Ντάρχαμ εν μέσω καραντίνας, ύστερα από σχετικό αίτημα του προέδρου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Σερ Μπέρναρ Τζένκινγκ.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η κρίση με τη νόσο του Covid-19 «οδήγησε σε συγκεντρωτισμό της εξουσίας», καθιστώντας τον πρωθυπουργό «πιο προσωπικά υπεύθυνο απ' ότι συνηθίζεται».

Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» υποστηρίζει ότι, το 55% των Τόρις πιστεύουν ότι ο Ντομινίκ Κάμινγκς θα πρέπει να παραιτηθεί ενώ το 66% θεωρούν ότι ο στενός σύμβουλος του Τζόνσον δεν λέει την αλήθεια αναφορικά με το λόγο που έσπασε την καραντίνα.

Κλείσιμο
Για την συνδιευθύντρια του βρετανικής Telegraph Kαμίλα Τόμινι, γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία του εκκεντρικού Τζόνσον, παλαιού συναδέλφου της, κυρίως ο Βρετανός πρωθυπουργός αντιπαθεί τις τριβές που οδηγούν σε αποδυνάμωση του κύκλου των εμπίστων του, κατά συνέπεια δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να χάνει δικούς του ανθρώπους, ειδικά τον Κάμινγκς.
«Γιατί ο κύριος αυτός είναι εκείνος που κάνει τη «βρώμικη δουλειά» στη Ντάουνινγκ Στριτ για λογαριασμό του Τζόνσον», λέει η Τόμινι και προσθέτει ότι η υπόθεση αυτή αμαυρώνει την εικόνα του Τζόνσον.

Υπενθυμίζεται ότι, κοινή επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτηση του συμβούλου του πρωθυπουργού έστειλαν χθες εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς τον Μπόρις Τζόνσον, την οποία γνωστοποιούν και στον επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση στα θέματα της πανδημίας του κορωνοϊού, Πάτρικ Βάλανς.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι ενέργειες του Ντόμινικ Κάμινγκς έχουν υπονομεύσει την εμπιστοσύνη προς την συμβουλή και το μήνυμα που έχουν στείλει οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας, το οποίο ήταν ουσιαστικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναφέρεται επίσης ότι πλέον είναι γεγονός πως ο Κάμινγκς παραβίασε πολλαπλές απαγορεύσεις του lockdown, ωστόσο ακόμη δεν ζήτησε συγνώμη ούτε έδειξε μεταμέλεια για αυτές του της ενέργειες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Το lockdown στη Βρετανία έφερε την ταχύτερη αύξηση των πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ από το 1994!

Βρετανία: Ανακοινώθηκε η περιορισμένη χρήση ρεμδεσιβίρης

Ο Τζόνσον προσκάλεσε τον Πούτιν σε συνάντηση για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης