Υδροξυχλωροκίνη: Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ αποκάλυψε ότι παίρνει το φάρμακο προληπτικά
«Οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης», υποστήριξε ο Ναγίμπ Μπουκέλε, στον απόηχο της απόφασης του ΠΟΥ να εξαιρέσει προσωρινά το φάρμακο από κλινική δοκιμή
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ αποκάλυψε χθες Τρίτη ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη, ένα ανθελονοσιακό φάρμακο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε υποστηρίξει πως θα «άλλαζε το παιγνίδι» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και ειδικοί αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλεια της χρήσης του.
«Το χρησιμοποιώ ως μέτρο προφύλαξης, ο πρόεδρος Τραμπ το χρησιμοποιεί ως μέτρο προφύλαξης, οι περισσότεροι ηγέτες στον κόσμο το χρησιμοποιούν ως μέτρο προφύλαξης», είπε ο Μπουκέλε.
Ο τρόπος με τον οποίο ο Μπουκέλε αντέδρασε στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού -πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου- έχει πυροδοτήσει επικρίσεις σε βάρος του 38χρονου προέδρου για αυταρχική παρέκκλιση και υπέρβαση εξουσίας.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑστο Ελ Σαλβαδόρ, ο Ρόναλντ Τζόνσον, ο οποίος εκφράστηκε στην ίδια εκδήλωσε με τον Μπουκέλε, δήλωσε πως εγκρίνει και θεωρεί ενδεδειγμένους τους χειρισμούς του προέδρου της χώρας της κεντρικής Αμερικής.
«Πιστεύω ότι σε καταστάσεις κρίσης, συχνά ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείπει λίγη από την ελευθερία του υπέρ των δικαιωμάτων και των ελευθεριών της πλειοψηφίας, του (κοινωνικού) συνόλου», είπε. «Αυτό είναι κάτι στιγμιαίο», κάτι «προσωρινό», διαβεβαίωσε ο διπλωμάτης.
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.