Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Με μάσκες, θερμομέτρηση και αντισηπτικά η σταδιακή επιστροφή μαθητών στα σχολεία

Κορωνοϊός - Νότια Κορέα: Με μάσκες, θερμομέτρηση και αντισηπτικά η σταδιακή επιστροφή μαθητών στα σχολεία

Αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας κατά του κορωνοϊού στην σταδιακή επιστροφή μαθητών στα σχολεία της Νότιας Κορέας

sxoleia_korea
Κάτω από αυστηρά μέτρα πρόληψης, επέστρεψαν την Τετάρτη στις τάξεις τους οι «μασκοφόροι» μαθητές Λυκείων στη Νότια Κορέα, στην έναρξη του σχεδίου σταδιακού ανοίγματος των σχολείων που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση της χώρας.

Η αρχή του εαρινού εξαμήνου είχε αναβληθεί αρκετές φορές από τον Μάρτιο, καθώς η χώρα βρέθηκε στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του κορωνοϊού εκτός Κίνας, με συνέπεια τα σχολεία να κλείσουν και τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.



Ωστόσο, με τον καθημερινό αριθμό νέων κρουσμάτων να έχει μειωθεί σημαντικά, αποφασίστηκε η σταδιακή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, τους οποίους υποδέχονταν οι καθηγητές με θερμόμετρα και αντισηπτικά.

«Τα σχολεία περίμεναν με ανυπομονησία όλους εσάς τους μαθητές, που λείψατε τους τελευταίους τρεις μήνες», δήλωσε ο Cho Hee-yeon, επιθεωρητής του Μητροπολιτικού Γραφείου Εκπαίδευσης της Σεούλ, στους μαθητές σε είσοδο λυκείου της πρωτεύουσας.

«Από τώρα και στο εξής, μπαίνουμε σε μια σημαντική φάση όπου πρέπει να πετύχουμε τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην πρόληψη του κορωνοϊού» πρόσθεσε.



Μερικοί μαθητές ακούμπησαν τα χέρια τους στους ώμους των φίλων τους, αλλά οι καθηγητές τους είπαν να διατηρήσουν αποστάσεις, ενώ υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών υγιεινής φρόντιζαν να ψεκάζουν με απολυμαντικό τους περιβάλλοντες χώρους των σχολείων.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες υγείας για τα σχολεία, οι μαθητές και οι δάσκαλοι πρέπει να φορούν μάσκες εκτός από τις ώρες γεύματος και τους ζητείται να σκουπίσουν τα γραφεία τους. Τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά για τη βελτίωση της ροής του αέρα και τα θρανιά απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 1 μέτρο.

Κλείσιμο

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης στη Νότια Κορέα, η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει σταδιακά μεταξύ 20 Μαΐου και 1 Ιουνίου, καλύπτοντας συνολικά 5,5 εκατομμύρια μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας έχει αναλάβει να παρακολουθεί εάν δάσκαλοι ή μαθητές έχουν πυρετό χρησιμοποιώντας ένα διαδικτυακό αυτοδιαγνωστικό σύστημα και όποιος έχει θερμοκρασία πάνω από 37,5 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να μείνει σπίτι.

Εάν κάποιος μαθητής βγει θετικός στον ιό, ολόκληρο το σχολείο θα προχωρήσει σε διαδικτυακά μαθήματα έως ότου κριθεί ασφαλές για τους μαθητές να επιστρέψουν.

Η Νότια Κορέα ανέφερε 32 νέα κρούσματα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 11.110, ενώ έχουν καταγραφεί 263 θάνατοι.

Ειδήσεις σήμερα

Ασθενείς με κορωνοϊό που ανάρρωσαν δεν μεταδίδουν τον ιό ακόμα και αν βρεθούν ξανά θετικοί

Οι θεωρίες συνωμοσίας για βιοτσίπ επιστρέφουν

Reuters: Τα βασικά σημεία του γαλλογερμανικού σχεδίου των 500 δισ. ευρώ - Πώς θα μοιραστεί το ποσό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης