Οι θεωρίες συνωμοσίας για βιοτσίπ επιστρέφουν

Οι θεωρίες συνωμοσίας για βιοτσίπ επιστρέφουν

Ο ντόρος γύρω από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τη σύνδεσή του με εμφυτευμένα βιοτσίπ κατ' εντολήν Μπιλ Γκέιτς άρχισε να κορυφώνεται από τις 6 Απριλίου, όταν ένας δημοσιογράφος του Newsmax, ενός ακραιφνώς συντηρητικού αμερικανικού ιστότοπου, έγραψε ότι «ο Γκέιτς έχει υπό τον ελεγχό του την παγκόσμια πολιτική υγείας»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
gates-0
Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου για «μαρκάρισμα» των παιδιών με προηγμένα ηλεκτρονικά μέσα προκειμένου να διασφαλίζεται ότι τηρούν μεταξύ τους τις αποστάσεις ασφαλείας για την ανάσχεση μετάδοσης του κορωνοϊού ξεσήκωσαν θύελλα συζητήσεων και αντιδράσεων στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο, τόσο σε κοινωνιολογικό επίπεδο όσο και για τον κίνδυνο να βγουν τα προσωπικά δεδομένα σε κοινή θέα.

Στην εποχή των βιοτσίπ, ειδικοί αναλυτές των τάσεων της αγοράς ηλεκτρονικών προβλέπουν με βεβαιότητα ότι οσονούπω επίκειται έκρηξη στην παγκόσμια παραγωγή μικροτσίπ. Ο καταλύτης γι' αυτή την υπεραυξημένη προσφορά είναι βεβαίως η πανδημία και οι ανάγκες που δημιουργούνται από τις προσπάθειες να περιοριστεί, ακόμη και με μέσα ψηφιακής τεχνολογίας, η μαζική μετάδοση του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ σχετικά με πιλοτικές εμφυτεύσεις μικροτσίπ σε δεκάδες εθελοντές. Οι δοκιμές αυτές διενεργούνται ήδη όχι μόνο στη μακρινή Ασία, αλλά και στη Βρετανία, στην Ολλανδία, την Ιταλία και αλλού. Με πραγματικούς ανθρώπους σε ρόλο πειραματόζωου.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρακτική που περιλαμβάνει εισαγωγή μηχανισμού οποιουδήποτε τύπου στον ανθρώπινο οργανισμό εγείρει αυτομάτως ζητήματα προστασίας ατομικών δεδομένων. Προτού όμως προσδιοριστεί επακριβώς το τι είναι και τι ακριβώς μπορεί να κάνει ένα μικροτσίπ ξεσηκώνεται θύελλα αντιδράσεων, βασισμένη κατά το πλείστον σε εκδοχές της αλήθειας που ποικίλλουν ανάμεσα στην αδυναμία κατανόησης και την προχειρότητα έως την καθαυτό διαστρέβλωση των δεδομένων και τη βιασύνη να δαιμονοποιηθεί μια προηγμένη τεχνολογική καινοτομία. Διότι εκείνο που εν τέλει προέχει, υποτίθεται πως είναι η έγκαιρη προειδοποίηση, ώστε η ανθρωπότητα να μην αιφνιδιαστεί από τον επερχόμενο κατακλυσμό των βιοτσίπ. Ετσι ονομάζονται αυτές οι απειροελάχιστου μεγέθους συσκευές που καταγράφουν και μεταδίδουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ατόμου στο οποίο έχουν εμφυτευθεί. Τα θεμελιώδη και πλέον σημαντικά ερωτήματα όμως αφορούν στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, το εάν π.χ. είναι εφοδιασμένα με GPS και κατά συνέπεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παρακολουθήσεις σαν σπιούνοι και καταδότες.

gates-1


Ο Big Brother αυτοπροσώπως

Πέραν αυτών, όμως, η πρόσφατη ειδησεογραφία σχετικά με τα βιοτσίπ συνθέτει την ιδανική εύφλεκτη ύλη ώστε να αναζωπυρωθεί η αέναη συνωμοσιολογική συζήτηση γύρω από ζητήματα όπως εάν υπάρχει στ› αλήθεια ιός COVID-19, αν η επιδημία είναι μια άνωθεν καλλιεργούμενη πλάνη, αν τα εμβόλια είναι μέθοδος ελέγχου και άρα πιο επικίνδυνα ακόμη και από μια λοιμώδη νόσο κ.λπ. Εάν, τέλος πάντων, όλα τα έκτακτα μέτρα επιβάλλονται με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, δήθεν για να αναχαιτίσουν τον κορωνοϊό, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν μέρος του μεγάλου και σατανικού σχεδίου για τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας. Σε αυτό το κοκτέιλ προστίθενται κι άλλα «καπνογόνα» συστατικά, όπως ένας πανίσχυρος και πανούργος «Μεγάλος Αδελφός». Εν προκειμένω, ο ρόλος αυτός έχει ανατεθεί στον Μπιλ Γκέιτς, τον ιδρυτή της Microsoft και δεύτερο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Και επειδή θεωρία συνωμοσίας χωρίς μια γερή δόση αντισημιτισμού δεν είναι αρκούντως ελκυστική, για την τρομοκράτηση του κοινού και τη διάχυση της δυσπιστίας προς την επιστήμη αξιοποιούνται αμέσως διάφορες ανοησίες που εκπέμπονται από το Ισραήλ. Οπως η προαναφερθείσα πρόταση Νετανιάχου για το τσιπάρισμα των παιδιών. Μια πρόταση η οποία, παρεμπιπτόντως, επικρίθηκε δριμύτατα και επί της ουσίας απορρίφθηκε αμέσως, κατ› αρχήν από την κοινότητα των Ισραηλινών επιστημόνων.

Κλείσιμο
Τα βιοτσίπ, ως υποκατηγορία των μικροτσίπ, είναι μικρά θαύματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Σε διαστάσεις που δεν υπερβαίνουν αυτές ενός κόκκου ρυζιού, περιέχονται αισθητήρες, επεξεργαστές, μέσα καταγραφής και αποθήκευσης στοιχείων, μια μονάδα παροχής ενέργειας και φυσικά κάποιου είδους πομπός. Η ενασχόληση της επιστήμης με τα μικροτσίπ χρονολογείται εδώ και δεκαετίες, ενώ η πρόοδος της έρευνας στον συγκεκριμένο τομέα συμβαδίζει και αλληλεπιδρά με τις αμιγώς τεχνολογικές κατακτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η Ιατρική π.χ. μπορεί να σχεδιάζει εγχειρήματα θεραπείας με νανο-ρομπότ στα οποία ανατίθενται συγκεκριμένες αποστολές μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η στοχευμένη εξολόθρευση παθογενών κυττάρων. Ταυτόχρονα, όμως, η εξέλιξη παράγει συσκευές με όλο και μεγαλύτερες δυνατότητες, κλεισμένες σε συσκευές όλο και μικρότερων διαστάσεων. Αυτή είναι γενικώς η κατεύθυνση που ακολουθούν τα μικροτσίπ.

gates--2
Μέχρι πρόσφατα, μεγάλες βιομηχανίες παραγωγής ιατρικών μηχανημάτων, όπως π.χ. η General Electric ή και πολλές νεοφυείς εταιρείες (startup), παρήγαγαν πρωτότυπα βιοτσίπ, για ιατρικούς και μη σκοπούς. Ο πιο συνήθης είναι η χρήση των μικροτσίπ αντί δελτίου ταυτότητας ή και πορτοφολιού: πλησιάζοντας απλώς στη συσκευή ανάγνωσης το χέρι του όπου έχει ενσωματωθεί το τσιπ, ο εκάστοτε χρήστης μπορεί να περνά τον έλεγχο, π.χ. στην οικία και την εργασία του, χωρίς να ψάχνει για κλειδιά ή το κατάλληλο πάσο. Θεωρητικά, εξίσου εύκολα μπορεί να γίνει και η ενσωμάτωση πιστωτικής κάρτας για εντελώς ανέπαφες συναλλαγές.

Το πρόβλημα με τα μικροτσίπ είναι ότι κατ› ανάγκην χρησιμοποιούν μια ραδιοσυχνότητα για να μεταδώσουν στοιχεία, και αυτά μπορούν να υποκλαπούν, κίνδυνος που δεν αποκλείουν ούτε οι πιο φανατικοί τους υπέρμαχοι, ακριβώς όπως μπορεί να υποκλαπεί μια κοινή πιστωτική κάρτα. Τονίζεται, βεβαίως, ότι το κύκλωμα είναι τύπου NFC (Near Field Communications, επικοινωνία πεδίου μικρού εύρους), άρα η σύνδεση του μικροτσίπ με τη συσκευή ανάγνωσης γίνεται μόνο από απόσταση μερικών εκατοστών. Παρ› όλα αυτά, ο κίνδυνος της υφαρπαγής δεδομένων παραμένει υπαρκτός.

Ο Ερικ Λάρσεν, ο ιδρυτής της Biohax Italia, εκτιμά ότι τους επόμενους 6-8 μήνες η εταιρεία του θα εμφυτεύσει βιοτσίπ σε περίπου 2.500 άτομα στη Ρώμη και το Μιλάνο. Κάτι που έχει ήδη γίνει σε κάποιες εκατοντάδες ανθρώπων, μιας και η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή και σχετικά ανώδυνη - το τρύπημα της φέρουσας σύριγγας γίνεται με ένα μικρό στιγμιαίο τσίμπημα.

Ωστόσο, ενώ ο Λάρσεν εκθειάζει την καινοτομία των βιοτσίπ ως «υπερδύναμη που μας προσφέρεται» για πλήθος λειτουργιών, παραδέχεται ότι «παρατηρούμε ότι πολλοί άνθρωποι εδώ στην Ιταλία παραπονούνται για το GPS ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να καταγράφει τις κινήσεις τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι το τσιπ δεν διαθέτει όργανο εντοπισμού. Δεν έχει GPS. Νομίζω όμως ότι αυτό δεν το γνωρίζουν όλοι».

«Ο κακός άρχοντας του βιοτσίπ»

Σύμφωνα με τη διαρκή ενημέρωση που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω του επιστημονικού κόμβου της Κομισιόν, «οι οργανισμοί εξακρίβωσης πληροφοριών καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι η έρευνα για ένα υποχρεωτικό εμβόλιο κατά του COVID-19 συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με κάποιο μικροτσίπ, το οποίο, κατά τη φημολογία, δημιούργησε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προκειμένου να παρακολουθεί τον παγκόσμιο πληθυσμό». Φυσικά, επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι εκ φύσεως ανίκητες, οι πιο υποψιασμένοι και δύσπιστοι θα υποθέσουν ότι ο Γκέιτς έχει προνοήσει ώστε οι υπηρεσίες καταπολέμησης των fake news να εκδίδουν πορίσματα υπέρ του. Πιθανότατα εξαγοράζοντας τη σιωπηρή τους συναίνεση στα παρανοϊκά σχέδιά του για καθυπόταξη της ανθρωπότητας στις βουλές του, για μια παγκόσμια χειραγώγηση κ.λπ.

Ο ντόρος γύρω από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και τη σύνδεσή του με εμφυτευμένα βιοτσίπ κατ› εντολήν του Μπιλ Γκέιτς άρχισε να κορυφώνεται από τις 6 Απριλίου, όταν ένας δημοσιογράφος του Newsmax, ενός ακραιφνώς συντηρητικού αμερικανικού ιστότοπου, έγραψε ότι «ο Γκέιτς έχει υπό τον ελεγχό του την παγκόσμια πολιτική υγείας. Ποιο είναι το σχέδιό του; Να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια για να παρακολουθεί τον κόσμο». Στις 20 Απριλίου, ένα άλλο site που ειδικεύεται στις θεωρίες συνωμοσίας, το biohackinfo.com, δημοσίευσε εκτενές άρθρο υπό τον τίτλο «ο Μπιλ Γκέιτς θα χρησιμοποιήσει το μικροτσίπ μέσα στο σώμα σου για να κερδίζει κρυπτονομίσματα». Ηταν συνέχεια ενός άλλου δημοσιεύματος, που διατεινόταν ότι «ο Μπιλ Γκέιτς θα χρησιμοποιήσει μικροτσίπ για να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό».

gates-3
Τα fake news φυσικά έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο παγκοσμίως


Με επίκληση της ευρεσιτεχνίας υπ› αριθμόν WO-2020-060606 που έχει κατοχυρώσει η Microsoft και αφορά σε «Σύστημα κρυπτονομίσματος με τη χρήση σωματομετρικών μεγεθών», οι συντάκτες του biohackinfo.com καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο Γκέιτς είναι ο πιο ισχυρός κυβερνο-βιοχάκερ στον πλανήτη». Η... πυρκαγιά στα social media δεν άργησε να ξεσπάσει, καταλογίζοντας στον Γκέιτς ότι απεργάζεται την κατάλυση κάθε δημοκρατικής ελευθερίας παγκοσμίως, επιδιώκοντας τη μονοπωλιακή αισχροκέρδεια μέσω κρυπτονομισμάτων και την εφαρμογή ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας και κωδικοποιημένων τατουάζ. Χρειάστηκαν αναλυτικές επιστολές εκ μέρους του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς προκειμένου να διευκρινιστεί ότι τα «ψηφιακά πιστοποιητικά» τα οποία ανέφερε ο Γκέιτς είχαν να κάνουν με τη δημιουργία βάσης δεδομένων για τα κατ› οίκον τεστ κορωνοϊού, με στόχο την καλύτερη παρατήρηση της εξάπλωσης της πανδημίας και οπωσδήποτε για το κοινό όφελος. Ούτως ή άλλως, όμως, είναι ψηφιακά «πιστοποιητικά», δηλαδή εικονικά, και άρα δεν έχουν καμία σχέση με εμφύτευση μικροτσίπ σε οποιονδήποτε.

Μια άλλη αμφιλεγόμενη ιδέα του Γκέιτς ήταν αυτή που είχε προτείνει τον Δεκέμβριο του 2019. Αφορούσε στο πρόβλημα της ιχνηλάτησης των μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες. Θα μπορούσε, κατά τον Μπιλ Γκέιτς, να χρησιμοποιηθεί κάποιου είδους χρωματική ένδειξη σε σημείο της επιδερμίδας του ασθενούς, αόρατη με γυμνό μάτι, ανιχνεύσιμη εξ επαφής μόνο από ειδικά τροποποιημένη συσκευή smartphone και αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Η συγκεκριμένη ιδέα, ανεξάρτητα από τα θετικά ή τα αρνητικά της χαρακτηριστικά, ήταν που έφερε τον Γκέιτς στη δίνη του κυκλώνα σαν «τον κακό άρχοντα των μικροτσίπ». Παρασύροντας σε παρερμηνείες, μεταξύ άλλων, και διαπρεπείς Ελληνες πολιτικούς, όπως τον πρώην υφυπουργό Νίκο Μαυραγάνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα βίντεο στο YouTube έχουν παραπλανητικές πληροφορίες για τη νόσο

Δημήτρης Παπαδημούλης: Ο μετρ της πολιτικής επιβίωσης και του real estate

Τουρισμός: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης