Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στο Ιράκ

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στο Ιράκ

Σχεδόν 60 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα εναντίον κέντρου κατάταξης της αστυνομίας στην Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό...

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στο Ιράκ
Σχεδόν 60 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα εναντίον κέντρου κατάταξης της αστυνομίας στην Τικρίτ, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι τραυματισμένος σε ένα νοσοκομείο» δήλωσε ο 23χρονος Μοχάμεντ Αμπντουλά, σημειώνοντας παράλληλα την απουσία μέτρων από πλευράς αστυνομίας για την προστασία των εθελοντών.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε άλλες πόλεις, όπως η Βαγδάτη, το Κιρκούκ και η Μοσούλη.

Το συμβούλιο της πόλης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 2 εκατομμύρια ιρακινά δηνάρια (1.700 δολάρια) στις οικογένειες που έχασαν κάποιον σε αυτήν την επίθεση. Οι τραυματίες θα αποζημιωθούν με 1 εκατομμύριο δηνάρια.

Στο μεταξύ, την επίθεση αυτοκτονίας καταδίκασε ο Γερμανός υπουργός Γκίντο Βεστερβέλε, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «το Ιράκ βρίσκεται στον δρόμο προς την δημοκρατική και κοινωνική σταθερότητα μετά από τον επιτυχή σχηματισμό κυβέρνησης».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης