Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στέλνουν στη Ρωσία 200 αναπνευστικές συσκευές

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Στέλνουν στη Ρωσία 200 αναπνευστικές συσκευές

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Βλαντίμιρ Πούτιν για βοήθεια στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

russia_korwnoios__2_
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσουν την αποστολή 200 αναπνευστικών συσκευών στην Ρωσία, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση των χωρών ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρινόμενος προσφέρθηκε να στείλει 200 αναπνευστικές συσκευές αμερικανικής κατασκευής.

Οι δύο πρόεδροι είχαν τηλεφωνική συνομιλία στις 7 Μαΐου.

Μια πρώτη παρτίδα με 50 αναπνευστικές συσκευές θα πρέπει να είναι έτοιμη να σταλεί αύριο, Τετάρτη, στη Ρωσία, ενώ οι υπόλοιπες 150 θα είναι έτοιμες να σταλούν λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μόσχα.

Η Ρωσία στις αρχές Απριλίου είχε στείλει στις Ηνωμένες Πολιτείες ρωσικές αναπνευστικές συσκευές, αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι δεν τις χρειάστηκαν τελικά.

Η ρωσική αναπνευστική συσκευή Aventa-M βρέθηκε στο προσκήνιο της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, καθώς είχε γίνει γνωστό ότι εξαιτίας της προκλήθηκαν πυρκαγιές σε νοσοκομεία στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άτομα που νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κλείσιμο
Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν τη Ρωσία να αναστείλει τη χρήση των αναπνευστικών συσκευών Aventa-M που είχαν κατασκευασθεί μετά την 1η Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εμπιστεύονται οικογένεια και φίλους οι Έλληνες έφηβοι - Αρνητική διάθεση για το σχολείο

«Καρφιά» Παπαγγελόπουλου για τον ρόλο του Νίκου Παππά

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα περιμένει και φέτος επισκέπτες από τα Βαλκάνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης