Τυνησία: Οργάνωση μέσω Ίντερνετ για διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Τυνησία: Οργάνωση μέσω Ίντερνετ για διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Τυνήσιοι απηύθυναν εκκλήσεις μέσω του Ίντερνετ για την οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, την επομένη του σχηματισμού της "κυβέρνησης εθνικής ενότητας"

 Τυνησία: Οργάνωση μέσω Ίντερνετ για διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης
Τυνήσιοι απηύθυναν εκκλήσεις μέσω του Ίντερνετ για την οργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σήμερα Τρίτη, την επομένη του σχηματισμού της "κυβέρνησης εθνικής ενότητας" , με τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας των πολιτών, όπου το απερχόμενο κυβερνητικό επιτελείο του Μπεν Άλι διατηρεί τις θέσεις-κλειδιά.

Συγκεκριμένα, ένας Τυνήσιος γράφει στον ιστότοπο του Facebook:    "Ο δικτάτορας έπεσε, η δικτατορία όχι ακόμη! Οι Τυνήσιοι οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή".

Ακόμη, διάφορα μηνύματα στο Ίντερνετ καλούν σε διαδηλώσεις στην Τύνιδα, αλλά και στη Σους, την περιοχή του πρώην δικτάτορα, και τη Σφαξ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας.

Κλείσιμο
Ένας άλλος Τυνήσιος στο Ίντερνετ προειδοποιεί: "Προσοχή στην εκτροπή της επανάστασης".

Έπειτα από μία ήσυχη νύκτα, η οποία διακόπηκε από σύντομης διάρκειας πυρά στο κέντρο της πόλης, η Τρίτη που ξημέρωσε βρήκε την Τύνιδα να είναι και πάλι γεμάτη με περαστικούς και αυτοκίνητα. Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί εν όψει διαδηλώσεων.

Άλλα μηνύματα στο Δίκτυο καλούν για τον τερματισμό των διαδηλώσεων, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη νέα κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και ο χρόνος στους πολίτες να γνωρίσουν τις αληθινές της προθέσεις.

"Ναι, υπάρχουν πολλές κατηγορίες που τούς προσάπτονται. Αλλά δεν ήταν και αυτοί συνένοχοι όσο και όλοι εμείς, οι οποίοι, εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, βλέπαμε τα χρήματά μας , τον πλούτο της χώρας μας, να λεηλατούνται, την αξιοπρέπειά μας να ταπεινώνεται, να παραβιάζεται; Δεν είμαστε, τελικά όλοι συνένοχοι;", γράφει κάποιος Τυνήσιος στο Ίντερνετ.

Τη Δευτέρα, ο Μοχάμεντ Γανούσι, ο τελευταίος πρωθυπουργός του καθεστώτος Μπεν Άλι, ανακοίνωσε τον σχηματισμό 24μελούς κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην οποία συμμετέχουν και τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Οι υπουργοί που θήτευσαν στο καθεστώς του Μπεν Άλι και οι οποίοι διατήρησαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση της Τυνησίας έχουν "καθαρά χέρια" και "μεγάλες ικανότητες", δήλωσε ο Γανούσι στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

"Διατήρησαν τα χαρτοφυλάκιά τους διότι τούς έχουμε ανάγκη σε αυτή τη φάση" της οικοδόμησης της δημοκρατίας, με την προετοιμασία εκλογών εντός έξι μηνών, δήλωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η ασφάλεια είναι το μεγάλο διακύβευμα κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης