Βρετανία - Έλον Μασκ: Ορατοί στον ουρανό οι δορυφόροι SpaceX Starlink

Βρετανία - Έλον Μασκ: Ορατοί στον ουρανό οι δορυφόροι SpaceX Starlink

Αποτελούν μέρος εγχειρήματος για την παροχή διαδικτυακού διαστημικού δικτύου - Οι δορυφόροι θα είναι ορατοί με γυμνό μάτι 

DOR3
Ορατός στον ουρανό της Βρετανίας θα είναι στόλος δορυφόρων SpaceX Starlink, προσφέροντας μιας ξεχωριστή θέα αποτελούμενη από 60 μικροδορυφόρους.


Υπό καλές συνθήκες οι δορυφόροι θα έιναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ η καλύτερη ώρα για να τους δει κανείς είναι κατά τις 22:36. Θα μπορούν, ακόμη, να παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω της ιστοσελίδας Find Starlink.

Οι συγκεκριμένοι δορυφόροι αποτελούν μέρος του εγχειρήματος του Έλον Μασκ για την παροχή διαδικτυακού διαστημικού δικτύου, ενώ στην πορεία θα είναι μέρος αστερισμού 12.000 δορυφόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ αψήφησε, πριν από λίγες ημέρες, τις τοπικές υγειονομικές αρχές ανακοινώνοντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου του Tesla στην Καλιφόρνια, παρά τις εντολές κλεισίματος στο πλαίσιο της καραντίνας.

Κλείσιμο
Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε στο πλευρό του Έλον Μασκ μέσω ενός tweet. «Η Καλιφόρνια θα πρέπει να επιτρέψει στην Tesla και τον Ίλον Μασκ να ξανανοίξει το εργοστάσιο ΤΩΡΑ. Αυτό μπορεί να γίνει Σύντομα και με Ασφάλεια» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μασκ απείλησε να φύγει από την Καλιφόρνια για το Τέξας ή τη Νεβάδα λόγω του κλεισίματος του εργοστασίου του.

«Ειλικρινά, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Tesla θα μεταφέρει αμέσως την έδρα της και τα μελλοντικά σχέδιά της στο Τέξας ή τη Νεβάδα. Και εάν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται» δήλωσε, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές ότι είναι «παράλογες και αποκομμένες από την πραγματικότητα».

Ειδήσεις σήμερα

Ο κορωνοϊός θα προκαλέσει... καύσωνες, πλημμύρες και καταιγίδες!

Κορωνοϊός: Drive-in σινεμά στην ταράτσα εμπορικού δημιούργησαν στο Ντουμπάι

Πανελλαδικές: Όλη η λίστα με τον αριθμό των εισακτέων ανά σχολή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης