Βερολίνο: Σχεδιάζει καθολική κατάργηση συνοριακών ελέγχων από τις 15 Ιουνίου

Βερολίνο: Σχεδιάζει καθολική κατάργηση συνοριακών ελέγχων από τις 15 Ιουνίου

Η Βιέννη είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι Αυστρία και Γερμανία αναμένεται να επιτρέψουν από τις 15 Ιουνίου ξανά την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορά τους

germania_elegxoi
Το Βερολίνο προσανατολίζεται στην κατάργηση όλων των συνοριακών ελέγχων στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA.

«Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να καταργήσει εντελώς τους συνοριακούς ελέγχους στις 15 Ιουνίου», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Επιπλέον, το δίκτυο NTV και το Focus ανέφεραν ότι η Γερμανία θα χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους από το Σάββατο.

Προηγουμένως, η Βιέννη είχε ανακοινώσει ότι Αυστρία και Γερμανία αναμένεται να επιτρέψουν από τις 15 Ιουνίου ξανά την ελεύθερη κυκλοφορία στα σύνορά τους, τα οποία είχαν κλείσει από τα μέσα Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας.

«Από τις 15 Ιουνίου θα είναι εφικτό να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας», δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό O1 η Αυστριακή υπουργός Τουρισμού και Γεωργίας Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Οι όροι διέλευσης από τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα χαλαρώσουν ήδη από τις 15 Μαΐου και πλέον θα επιτρέπονται τα επαγγελματικά ταξίδια και οι επισκέψεις σε συγγενείς, πρόσθεσε η ίδια.

Ειδήσεις σήμερα:

FAZ: Καλοκαίρι στην Ελλάδα σχεδιάζουν οι Γερμανοί

Τι θα γίνει με τα «μπάνια του λαού» ενόψει καύσωνα

ΗΠΑ: Εκτοξεύθηκε πάλι ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό - 1.894 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης