Κορωνοϊός – Βρετανία: Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση του lockdown

Κορωνοϊός – Βρετανία: Ο Τζόνσον θα ανακοινώσει περιορισμένη χαλάρωση του lockdown

Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει έξαρση των κρουσμάτων - Έλεγχος θερμοκρασίας, μάσκες και γάντια για τους επιβάτες σε αεροδρόμια της χώρας

boris_johnson_s
Πολύ περιορισμένη χαλάρωση του lockdown θα ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, καθώς εκπρόσωπός του δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει μια έξαρση κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Ο Τζόνσον την Κυριακή αναμένεται ότι θα ανακοινώσει το πλάνο της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων και πιθανές αλλαγές, αφότου οι υπουργοί εξετάσουν την κατάσταση.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε στους δημοσιογράφους ότι ενώ η κυβέρνηση κατανοεί τον τεράστιο αντίκτυπο που έχει για την οικονομία το lockdown, με βάση το οποίο έχουν κλείσει τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις, θα ήταν χειρότερα να χαλαρώσουν πρόωρα τα μέτρα.

Σε σύσκεψη με τους πιο πρωτοκλασάτους υπουργούς του ο Τζόνσον είπε ότι η χώρα θα προχωρήσει «με τη μέγιστη επιφυλακτικότητα» καθοδηγούμενη από την επιστήμη και από δεδομένα αναλογιζόμενη αν κάποια από τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορούν να αρθούν.

«Η όποια χαλάρωση των οδηγιών την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ περιορισμένη. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της μάχης κατά του ιού και δεν θα κάνουμε τίποτα που θα απειλούσε να καταστρέψει τις προσπάθειες και τις θυσίες του βρετανικού λαού», είπε στους δημοσιογράφους ο »εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Οι υπουργοί ανησυχούν ότι τυχόν απότομη χαλάρωση του lockdown μπορεί να οδηγήσει σε δεύτερη έξαρση των κρουσμάτων, με ό,τι συνεπάγεται για τα νοσοκομεία. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προσφύγει εκ νέου στο κλείσιμο της οικονομίας.

Έλεγχος θερμοκρασίας, μάσκες και γάντια για τους επιβάτες σε αεροδρόμια της χώρας

Την ίδια ώρα, το Χίθροου θα δοκιμάσει τις επόμενες ημέρες τη θερμομέτρηση των επιβατών. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον όμιλο αεροδρομίων του Μάντσεστερ, οι έστω λιγοστοί επιβάτες που θα ταξιδεύουν μέσω των αεροδρομίων Μάντσεστερ, Στάνστεντ και ανατολικών Μίντλαντς για βασικές μετακινήσεις, θα πρέπει να φορούν μάσκες και γάντια, όπως και το προσωπικό που θα εξυπηρετεί τους επιβάτες. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουν εξάλλου και δοκιμές ελέγχου θερμοκρασίας των επιβατών, προκειμένου να υπάρχει ένα είδος πιστοποίησης της υγείας τους πριν τους επιτραπεί η επιβίβαση.

Στόχος είναι οι επιβάτες να νιώθουν πιο ασφαλείς, αλλά και να προσφέρουν στους εργαζόμενους ένα ακόμη μέτρο προστασίας.

Κλείσιμο
«Είχαμε τις συστάσεις από ειδικούς για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια και είμαστε ικανοποιημένοι που δρομολογούμε αυτά τα νέα μέτρα για τους επιβάτες που ακόμη πρέπει να ταξιδεύουν. Περιμένουμε ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ένα νέο πλαίσιο μέχρι το τέλος του Μαΐου που θα στηρίζει την επανεκκίνηση του κλάδου το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο διευθυντής του ομίλου, Τσάρλι Κόρνις.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη Βρετανία ο κορωνοϊός σκοτώνει «2-3 φορές περισσότερο» όσους ανήκουν σε μειονότητες

«Ωδή» στις ηρωίδες νοσοκόμες το νέο έργο του μυστηριώδους Banksy

Ποιο συμπέρασμα βγαίνει για Σουηδία; - Έκανε καλά που επέλεξε την «ανοσία της αγέλης»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης