Κορωνοϊός - Τραμπ: Συνεχίζει το έργο της η ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Κορωνοϊός - Τραμπ: Συνεχίζει το έργο της η ειδική επιχειρησιακή ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό - Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων

donald54
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ανακαλείται η απόφαση περί διάλυσης της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας του Λευκού Οίκου που είχε συγκροτηθεί για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είχε δηλώσει ότι αυτή η Task Force επρόκειτο να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και η δουλειά της θα ανατεθεί στα υπουργεία, σε μια πιο «παραδοσιακή» μορφή.

Ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter νωρίς το πρωί υπογράμμισε ότι αυτή η ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πενς, αποδείχθηκε τόσο αποτελεσματική που θα συνεχίσει «επ’ αόριστον» το έργο της. Διευκρίνισε όμως ότι μπορεί να αποφασιστεί «να προστεθούν ή να αποχωρήσουν» κάποια από τα μέλη της, που είναι κυρίως γιατροί και υψηλόβαθμα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Την Τρίτη, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αριζόνα, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε μετ’ επιτάσεως να επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία, ακόμη και αν αυτό επιδεινώσει την πανδημία στις ΗΠΑ. «Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια (…) Άραγε θα πληγούν κάποιοι σκληρά; Ναι. Αλλά πρέπει να ανοίξουμε τη χώρα μας, και σύντομα», επέμεινε.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 και με βάση διάφορα επιδημιολογικά μοντέλα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000 μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο τα 11 από τα 21 νέα κρούσματα

Bild: «Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα»

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Δολοφονήθηκε Κινέζος ερευνητής που ήταν κοντά σε σημαντικά ευρήματα για τη νόσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης