ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα φορέσει τη μάσκα του και θα επισκεφθεί εργοστάσιο κατασκευής μασκών

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα φορέσει τη μάσκα του και θα επισκεφθεί εργοστάσιο κατασκευής μασκών

Για πρώτη φορά μετά από εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος θα φύγει από τον Ουάσινγκτον και θα επισκεφθεί την Αριζόνα – Αν και αποφεύγει να φορά μάσκα, άφησε να εννοηθεί ότι θα τη χρησιμοποιήσει 

trump_don
Δύο πρωτιές στην μετά κορωνοϊό αναμένεται ότι θα κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, που θα επισκεφθεί την Αριζόνα, αλλά και –μάλλον- θα φορέσει μάσκα.

Μετά από πολλές εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ θα φύγει από την Ουάσινγκτον. Η Αριζόνα είναι μία από τις δεκάδες Πολιτείες που προχωρούν σε άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, κι ενώ οι ΗΠΑ έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί το εργοστάσιο αεροναυπηγικής Honeywell International Inc στο Φοίνιξ, που κατασκευάζει προστατευτικές μάσκες προσώπου. Προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσει τη μάσκα, αν και μέχρι τώρα αποφεύγει να τη φορά, παρά τις συστάσεις της κυβέρνησης προς τους πολίτες. «Όλοι όσοι θα ταξιδέψουν έχουν εξεταστεί. Εάν είναι εγκατάσταση όπου φορούν μάσκες, θα φορέσω», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι νεκροί μπορεί να φτάσουν έως και τους 135.000

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου θα γίνει μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των εφιαλτικών προβλέψεων για μέχρι και 135.000 νεκρούς στις αρχές Αυγούστου, καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Ήδη, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και περίπου 69.000 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, και ως εκ τούτου είναι η πλέον πληγείσα χώρα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Εφιαλτικό σενάριο με 135.000 νεκρούς έως τον Αύγουστο

ΗΠΑ: 1.015 θάνατοι από τον κορωνοϊό - Ο χαμηλότερος απολογισμός του τελευταίου μήνα

Ο Ερντογάν παίζει τα ρέστα του: Από τον κορωνοϊό μπορεί να γλιτώσει, από τη χρεοκοπία όχι






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ