Ομορφιά και ευφυΐα πάνε μαζί!

Ομορφιά και ευφυΐα πάνε μαζί!

«Πόσο έξυπνη είναι αυτή η κοπέλα, και πόσο πιο έξυπνη θα ήταν αν ήταν λιγότερο όμορφη» είχε γράψει κάποτε ο Φρίντριχ Νίτσε

Ομορφιά και ευφυΐα πάνε μαζί!
«Πόσο έξυπνη είναι αυτή η κοπέλα, και πόσο πιο έξυπνη θα ήταν αν ήταν λιγότερο όμορφη» είχε γράψει κάποτε ο Φρίντριχ Νίτσε. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε όμως από το «London School of Economics» έρχεται να διαψεύσει, όχι μόνο τον φιλόσοφο, αλλά και έναν από τους παλιότερους και περισσότερο εδραιωμένους μύθους. Αυτόν που υποστηρίζει πως ευφυΐα και ομορφιά σπανίως πάνε μαζί.

Η έρευνα του «London School of Economics» δείχνει πως οι όμορφες γυναίκες και οι όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 14 μονάδες υψηλότερο IQ από τους λιγότερο εμφανίσιμους, χωρίς παρ’ όλα αυτά να καθορίζουν ποια κριτήρια ομορφιάς έλαβαν υπ’ όψιν τους οι ερευνητές.

Σύμφωνα πάντως με την έρευνα, που κινείται σε αυστηρά δαρβινικά πρότυπα, οι όμορφες γυναίκες και όμορφοι άνδρες προσελκύουν πιο έξυπνους συντρόφους, με αποτέλεσμα οι απόγονοι αυτών των ζευγαριών να κληρονομούν και τις δύο ιδιότητες.  

Κλείσιμο
Ο ερευνητής του «London School of Economics», Σατόσι Καναζάβα, μιλώντας πάντως στους “Sunday Times” δήλωσε πως «το αποτέλεσμα της έρευνας που δείχνει πως οι όμορφοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι, είναι καθρά επιστημονικό και δεν πρέπει να μεταφερθεί ως κάποιο «πρότυπο» στην κοινωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης